Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Családok hétvégéje a Széchenyiben

Lassan tíz éves lesz a csornai Széchenyi iskla családi napja, amelyre a pedagógusok azért hívják a diákokat és szüleiket, hogy ne csak a tanórákon és az értekezleteken találkozzanak egymással.

A kötetlen beszélgetések alkalmával kicsit más oldalról is megismerhetik egymást. A programot általában ősz elején tartják meg, ennek ellenére mindig évben tartogat valami újat.
– Volt amikor együtt főzőcskéztünk idekint, máskor meg szendvicset készítettünk vagy lufit hajtogattunk és kavicsokat festettünk. A kedvenc programokat igyekeztünk megtartani. Ilyen a korongozás, amit idén ugyanúgy megszerveztünk. Az együtt alkotás élményéhez a szülők és a gyermekek közösen rajzolhattak. A családi sportvetélkedőt is minden évben megtartjuk, és azt hiszem az idei verseny sem maradt el a tavalyi talicskázástól. Az újítás jegyében zenei élményt nyújtottunk a 2016-os esztendőben: az egyik kerényis diák tízperces ütős bemutatót tartott az iskolában, azonkívül családtagokból összeállított zenekar tartott rövid koncertet – tájékoztatta a jelenlévőket Holper Péterné pedagógus.
Korábban nem szerveztek egészségügyi tanácsadást, ezért idén erre is sor került: Egészségpont elnevezéssel szakképzett mentősök mutatták be, hogy mit kell tenni,. hogy kell segíteni embertársainkon a hirtelen rosszullét esetén.
A gyerekek, a szülők és a pedagógusok részéről egyaránt fontos a családi nap megrendezése – fogalmazott Kajos Zsuzsanna, hozzátéve: A diákok büszkélkedhetnek iskolájukkal, részt vehetnek a fantasztikus programokon. A tanárok találkozhatnak a szülőkkel egy kicsit, illetve fordítva, ezenkívül a többi anyukával és apukával is beszélgethetnek.

Beküldés dátuma: 2016. 10. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Megalakult a Csornai Református Missziói Egyházközség

  Csornán jövője van a reformátusoknak, ami az Úristen ajándéka, de azért a gyülekezett tagjainak is sokat kell tennie azért, hogy önálló közösségként vegyenek részt a református egyház életében – mondta dr.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play