Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Cseh sörünnep Kapuváron

A kapuváriak biztos hamar rávágnák a választ a következő találós kérdésre. Mi az? Finom, hideg, nemzetiségét tekintve cseh, és valamennyi
kézműves gyárból kerül a fogyasztók poharaiba. Mellékes, hogy a programok előtt, közben, vagy utána fogyasztják, mert mind a húsz fajtára jellemző, hogy könnyen csúszik a szomjazók torkán.

A negyedik kapuvári sörünnepet Martin Imre vendéglős ajánlotta a tévénézők figyelmébe. A program a Junior Mozgásstúdió fiatal tagjainak nyitótáncával indult, este pedig Luca és a Happy End zenélt. Sötétedés után Csocsesz egyórás műsorával szórakoztatta az érdeklődőket. Másnap a helyi önként jelentkezők, illetve a környékbeli települések csapatainak főzőversenyével indult a nap. A díjazással záruló program a Szabadtűzi Lovagrend felügyelete alatt zajlott. Délután Jeseník város tánccsoportja és a Hanyi Táltoscsikók íjászai tartottak bemutatót. Baby Gaby idén harmadszor vett részt a sörfesztiválon, a Royal Duo után viszont Komonyi Zsuzsi énekelt a nagyérdeműnek. A rendezvénysorozat harmadik, egyben utolsó napján a Fabula együttes zenélt a kicsiknek és nagyoknak.

Idén nagyobb ételválasztékot kínáltak a fesztiválozóknak, mert Szigeti Mihály negyven négyzetméteres konyhája ontotta magából a finomabbnál finomabb falatokat. Hogy miket? Faszénen sült pecsenyéket, grillezett húsételeket, kísérőnek salátákat és savanyúságokat.
A város nevében Hámori György köszöntötte a vendégeket. A polgármester elmondta: utólag nagyon örül, hogy nem pünkösdkor tartották a sörünnepet, hisz most ragyogó napsütés kísérte a programot. A cseh nagykövetség konzulja Prágába utazott, ezért e-mailben küldte el üdvözletét a kapuváriaknak.

Beküldés dátuma: 2015. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play