Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Cseh sörünnep Kapuváron

A kapuváriak biztos hamar rávágnák a választ a következő találós kérdésre. Mi az? Finom, hideg, nemzetiségét tekintve cseh, és valamennyi
kézműves gyárból kerül a fogyasztók poharaiba. Mellékes, hogy a programok előtt, közben, vagy utána fogyasztják, mert mind a húsz fajtára jellemző, hogy könnyen csúszik a szomjazók torkán.

A negyedik kapuvári sörünnepet Martin Imre vendéglős ajánlotta a tévénézők figyelmébe. A program a Junior Mozgásstúdió fiatal tagjainak nyitótáncával indult, este pedig Luca és a Happy End zenélt. Sötétedés után Csocsesz egyórás műsorával szórakoztatta az érdeklődőket. Másnap a helyi önként jelentkezők, illetve a környékbeli települések csapatainak főzőversenyével indult a nap. A díjazással záruló program a Szabadtűzi Lovagrend felügyelete alatt zajlott. Délután Jeseník város tánccsoportja és a Hanyi Táltoscsikók íjászai tartottak bemutatót. Baby Gaby idén harmadszor vett részt a sörfesztiválon, a Royal Duo után viszont Komonyi Zsuzsi énekelt a nagyérdeműnek. A rendezvénysorozat harmadik, egyben utolsó napján a Fabula együttes zenélt a kicsiknek és nagyoknak.

Idén nagyobb ételválasztékot kínáltak a fesztiválozóknak, mert Szigeti Mihály negyven négyzetméteres konyhája ontotta magából a finomabbnál finomabb falatokat. Hogy miket? Faszénen sült pecsenyéket, grillezett húsételeket, kísérőnek salátákat és savanyúságokat.
A város nevében Hámori György köszöntötte a vendégeket. A polgármester elmondta: utólag nagyon örül, hogy nem pünkösdkor tartották a sörünnepet, hisz most ragyogó napsütés kísérte a programot. A cseh nagykövetség konzulja Prágába utazott, ezért e-mailben küldte el üdvözletét a kapuváriaknak.

Beküldés dátuma: 2015. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés