Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Cserkészek kalandos nyári tábora

Csornai, farádi, jobaházai, rábatamási, mihályi, kisfaludi és szili fiatalok vettek részt az idei harminckét fős cserkésztáboron. A szervezők minden alkalommal színes programokkal várják a gyerekeket. A Kisalföldről érkező cserkészek örömmel fedezték fel a hegyvidéki táj szépségeit.

– 1991 óta minden évben megrendezzük a cserkészek nyári nagy táborát. Általában belföldön kalandozunk, idén kilenc napra a Pécs melletti Zobákpusztára utaztunk – mesélte Szár Gyula Gergely. A 63. Sz. Bessenyei György Cserkészcsapat tisztje ízelítőt adott a tábor mindennapjairól.
Érkezés után felépítik a szálláshelyeket, mert estére már állnia kell a lakósátraknak. A közösségi fedett rész kialakítása ennél sokkal nagyobb munka, ezért az későbbre maradt. Időben végeztek mindennel, így már másnap belefért az időbe a cserkészek klasszikus hadi játéka, a számháború. A folytatásban felfedezték a környező településeket, és a jó idő miatt a strandolásra is sor került a harkányi élményfürdőbe. A csapat megtekintette Pécs egyházi és világi látnivalóit, például az abaligeti cseppkőbarlangot, ezenkívül jól szórakoztak a Mecsextrém Parkban. Véletlenül találkoztak túrázás közben egy tőlük öt kilométerre táborozó másik cserkészcsapattal, így szombat este már közösen vettek részt a szentmisén. Szár Gyula Gergely premontrei szerzetes szentmisét mutatott be a máriagyűdi kegyhelyen a tábor lakóinak és az éppen arra járó érdeklődőknek.

Szár Gyula Gergellyel utazott Tóth Miklós plébános, valamint két hitoktató, Eőry Cecília és Wolf Renáta, de két szakács és még egy felnőtt is elkísérte a csapatot a táborba. Érdekes színfoltja volt a programoknak, amikor négyen cserkészfogadalmat és tízen kiscserkészígéretet tettek a többiek előtt.
Szalai Ferenc István megemlítette, hogy a cserkésztábornak mindig részei a vallásos programok, majd a pécsi városlátogatáson szerzett élményeit mesélte el.
A harmadik alkalommal táborozó Dombi Attilának nagyon tetszett a Mecsekextrém Park, melynek hatalmas erdei játszóterén kipróbálták a drótkötélpályát, a különböző méretű csúszdákat és sokat boboztak.
Fazekas Evelin ezt megelőzően még sosem volt a cserkészekkel táborozni, ezért nem gondolta, hogy ilyen sok helyet meglátogatnak. Neki leginkább a Mecsextrém parki bobpálya tetszett ebben a táborban.
Gál Helmut Pál arról beszélt, hogy egy teljes napot töltöttek a harkányi strandon, ahol élvezte a kamikaze csúszdát. A fiú szerint nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki végighaladjon rajta, mert nagyon meredek.
Lábas André kiscserkész egy éve csatlakozott a csapathoz, így először táborozott a többiekkel. A harkányi strandon kipróbálta a hagymacsúszdát, melyen kettes úszógumival jutottak túl. Azonkívül hogy elsőre ijesztő volt, nagyon megkedvelte.
Horváth Márk az állatkertben főleg a főemlősök és a nagymacskák ketrecénél időzött sokat. A fiú rácsodálkozott arra a fókapárra, melynek lány tagját a PamKutya videócsapat vloggerei hoztak el Magyarországra.
Farkas Dávid figyelmét a siklósi várban főleg a kínzókamra és a börtönök kötötte le, mert szerinte rendkívül ijesztő volt.
Farkas Bence elmondott egy vidám történetet: a tábor utolsó előtti napján „elrabolták” a szakácsnőket, két kiscserkészt, ezenkívül eltűnt az összes mobiltelefon. A „bűntény” első következménye az lett, hogy mindenki maga készítette el a reggelijét. A gyerekek csatárláncot alkotva fésülték át az egész terepet, majd a mellettük lévő táborhelyen fedezték fel az eltűnt személyeket. A szimulációs játékot arra szánták, hogy a kisebbek is megtapasztalják, miként viselkedjenek hasonló helyzetekben.

Beküldés dátuma: 2018. 08. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés