Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Cserpes Sándor szeretné kivenni a részét Kapuvár fejlesztéséből

Kapuvár házhelyi városrésze 1926-ban kezdett kiépülni – mondta az interjúalany – és az évtizedek során mintha kicsit lanyhult volna a térségre irányuló figyelem. Ezen szeretn változtatni a Pacsirta utcában lakó Cserpes Sándor, aki nyugdíjas korában szerezte meg a választók bizalmát, így tavaly októberben már a harmadik ciklusát kezdte meg a kapuvári képviselő-testületben. Korábban a vagongyár termelési osztályán dolgozott, majd átkerült a minőségbiztosítási területre, tehát több mindent kipróbált a cégen belül. – Öntésmajor egyetlen helyén nem tudtuk megcsinálni, egyébként Házhelyben minden utca portalanított, ezenkívül évente kavicsozzuk az utakat, amely nem kis pénzébe kerül az önkormányzatnak – mondta a városatya. Szerinte jól működik a mostani testület, hiszen képesek a csapatmunkára. A képviselőknek mindig Kapuvár lebeg a szeme előtt, ugyanakkor a szűkebb településrészért is tesznek. Azt hiszem, látszik már, hogy Kapuvár fejlődik. Együtt, egymás kezét fogva próbáljuk ezt a várost szebbé, jobbá és erősebbé tenni – szögezte le Cserpes Sándor. A helyhatóság legidősebb tagjának szavára figyelnek a többiek. Házhelyen jelenleg az orvosi rendelő mellett felállítandó díszkút előkészítő munkálataival vannak elfoglalva. Ha elkészül, egy 1800-as évekből való felújított kútfej kerül fel a szabadtéri berendezésre. A képviselő örül a kerékpárutak fejlesztésének, mert a Cseresznye sortól induló szakasz majdnem elfér Kistölgyfamajorig, s onnét lecsatlakozva tovább lehet jutni egészen Öntésmajorig, ezért Cserpes Sándor bízik a turisztikai vállalkozásokm letelepedésében. Házhely falusias környék, de nagyon szép a központja, ahol minden megtalálható: óvoda, posta, étterem, játszótér. Utóbbi nemcsak Kapuvár, de  a térség legmodernebb és legnagyobb olyan területe, ahol a gyerekek zavartalanul tölthetik idejüket. – Jó irányba halad a kapuvári egészségturizmus, ezt szeretném segíteni. Bízom benne, hogy sikerülni fog – zárta mondanivalóját a képviselő.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play