Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Csodákra képes a gőzszerű, hömpölygő anyag

Dr. Ballagi Farkas 1974-ben került Kapuvárra. A dátum azért is nevezetes, mert ekkoron ismerte meg a szénsavgázas techológiát, s annak áldásos hatásait. A kórházban sorra gyógyulnak a betegek, tehát az eredmények önmagukért beszélnek, ennek ellenére az eljárás egy időben – szakmai körökben – vitákat váltott ki. A nyugalmazott igazgató főorvos elhatározta, hogy papírra veti gondolatait, részben tisztázandó a kezelés jellegét, és eloszlatva a témával kapcsolatos téves elképzeléseket.
Dr. Ballagi Farkas könyvét igyekezett úgy megírni, hogy ne csak a szakma okulására használjon, hanem mindenki számára érthető legyen a szöveg. A szárazjég elnevezés onnan ered, hogy a szén-dioxid fizikai tulajdonságaiból adódóan olvadás nélkül is elpárolog. Megfigyelték, hogy az anyag – bizonyos körülmények között – képes a bőrön keresztül is felszívódni, és bekerülve a szervezetbe kifejti jótékony hatásait. A módszer a háromhetes kúra részeként mire használható? Lábszárfekélyek gyógyítására, vénás keringési zavarban szenvedők panaszainak enyhítésére, ezenkívül kialault  érelmeszesedés és érszűkület kezelésére. A cukorbetegek és a mozgásszervi problémától szenvedő páciensek is javulásról számoltak be.

A kéziratos formában létező könyv hat fejezetbe sűrítve tárgyalja a témát. A kötet a szén-dioxid fizikai-kémiai tulajdonságainak bemutatásával indul. A gázfürdők kialakulásának ismertetését követően a környékbeli szén-dioxid mezőkről lehet olvasni. A szövegből kiderül az is, hogy az ipari hasznosítású, gáz halmazállapotú vegyület  miért lett az egészségügy fontos alapanyaga, és miként  került át a kapuvári kórházba. Miután az egész folyamat intézményesült, megkezdődhetett a betegek gyógyítása.
A belgyógyász, angiológus elmesélte, hogy módszerükre a tudományos élet is felfigyelt. Egyes nemzetközi érvizsgálatok során Magyarországról mindössze tíz gyógyító egységet vettek figyelembe, s a kapuvári kórház is közöttük volt.

Dr. Ballagi Farkas Kapuvár híres gyógyító eljárásáról szóló művét felajánlotta a városnak, és ha a könyvkiadással járó bürokrácia lezárul, az olvasók a kötetet rövidesen kézbe vehetik. A szerző méltányolná, ha a kétszáz színes képpel, valamint több ábrával és táblázattal illusztrált olvasmány angol és német nyelven is napvilágot látna.
Beküldés dátuma: 2013. 08. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play