Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Csökkent a bűncselekmények száma az utóbbi időben

Az elmúlt fél évben nagy volt a forgalom a 83-as számú főúton, de szerencsére Tét térségében nem történt az átlagosnál több közlekedési baleset, melyek közül mindössze egy volt súlyos. Varga Péter úgy tapasztalta, hogy az állampolgárok többnyire betartják a szabályokat, de azért a rendőri jelenlét  sem árt néha.
Ugyancsak örvendetes, hogy a tavalyi évhez képest ötven százalékkal csökkent a bűcselekmények száma. A leggyakrabban  a vagyon elleni bűncselekmények miatt kellett nyomozást indítani – mondta a nemrég őrnagyi rendfokozatot kapott rendőr. Hozzátette: az esetek nagy részét a helyi lakosok követik el, de kisebb számban előfordulnak az ún. átutazó bűnözők. A lakosság biztonságérzetének fokozására és a bűncselekmények visszaszorítására a leghatásosabb a fokozott rendőri jelenlét.
– Minden feltétel adott ahhoz, hogy a szolgálatot teljes mellszélességgel el tudjuk látni – nyilatkozta az őrnagy. Továbbá elhangzott, hogy a rendőrőrsöt még ebben az évben bővíteni szeretnék.
A civil állampolgárok örömmel vették tudomásul a rendőrőrs létesítését, amit mára annyira megszoktak, hogy rendszeres a párbeszéd a felek között. Ezenkívül a téti rendőrőrs területén szinte valamennyi településen működik polgárőr egyesület, ami nagy mértékben hozzájárul az itt élők nyugalmához. Az önkéntesek és a rendőrök havonta egyszer, vagy akár többször is szerveznek közös járőrszolgálatot.
Beküldés dátuma: 2013. 10. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek