Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Csorna először csatlakozott az Országos Játéknaphoz

A környezettudatosság és újrahasznosítás jegyében szervezték meg az Országos játéknap csornai rendezvényét, melyen kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak. Világosné Rozsonits Erikának jelenlegi és volt kollégái, valamint tanítványai voltak a segítségére.

A Magyar Pedagógiai Társaság Kisgyermeknevelési Szakosztályának munkájában közreműködő Világosné Rozsonits Erika elhatározta, hogy Csornán is megrendezik az Országos játéknapot. A Hunyadi iskola pedagógusa egész nyáron a feladatokon és a szervezés körülményein gondolkodott, hogy mire elérkezik az idő, konkrét javaslataival segítse a program lebonyolítását. A városi könyvtár dolgozóival közösen hozták lére a játéknaphoz kapcsolódó eseményeket. A kivitelezésben a szervező segítségére volt több kollégája, régi tanára és tanítványa is.
– Mindegyik program óriási siker volt, nagyon szerették a gyerekek. Az egyik jól ismert foglalatosság kicsik körében a tésztagyurma szaggatása, sütése – ismertette a programokat a szervező. A másfél-kétéves gyermekek mellett a negyedikes-ötödikes iskolások is jól szórakoztak. A „papírvarázs”-t a lehető legkisebb anyagráfordítással valósították meg. Fa és levél installációk, papír repülők születtek az alkotók keze munkája nyomán. Fonalak felhasználásával szebbnél szebb karkötők készültek, de alkotómunkájuknak köszönhetően a vászontarisznyák is színesebbek lettek.
A népszerűséghez néha elég a legegyszerűbb ötlet: két lap közé helyezett indigóval nagyon látványos dolgok jöttek létre, aminek különösen örültek a gyerekek. A résztvevők türelmét és a kézügyességét tette próbára az állatfigurák szűk helyre történő terelgetése. A fiatalok boldogan gyűltek össze az óriás társasjáték köré, mely sok vidám percet szerzett a jelenlévőknek.

Csorna jelképesen megszerezte a bajnoki címet, mert az ország számos pontján egy időben zajló játéknap megrendezésének hazai történetében ilyen nagy számú érdeklődőt még sosem regisztráltak. A közel kilencszáz résztvevő között voltak kicsik és nagyok, hisz a legfiatalabbak felnőttek kíséretével érkeztek a csornai könyvtárba. A helyi óvodásokon és iskolásokon kívül vidékről is elhozták a gyerekeket.

Beküldés dátuma: 2018. 10. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés