Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Csorna újabb középülete szépült meg

Az 1981-ben épült akkor még tanácsházán az eltelt közel harminc esztendő alatt a kötelező akadálymentesítésen kívül nem hajtottak végre jelentősebb felújítást. A 2010 novemberében hivatalosan is átadott,  66 millió forint összköltségű, 82,16 százalékban európai uniós támogatásból megvalósult beruházás a következőket foglalja magában: a külső nyílászárók cseréjét, a homlokzat utólagos hőszigetelését és festését, a fűtéskorszerűsítést, a főbejárathoz előtető készítését, az alacsony hajlású magastető és a földszinti irattár, valamint a termelői bolt kialakítását. A hővédelemmel ellátott ablakoknak és a szigetelésnek, valamint a belső szabályozóknak köszönhetően - az előzetes energiamegtakarítási számítások szerint - legalább 40 százalékos spórolás várható a fűtési költségen. A földszinti irattár mellett kialakított, a Ladfi Kft.üzemeltetésében februártól működő  120 m2-es boltban a helyi őstermelők és mezőgazdasági vállalkozók termékeit értékesítik. A MAGOSZ közreműködésével friss áru, zöldség, gyümölcs, tojás, méz és hentesáru kerül a polcokra.
A “Kisléptékű, pontszerű kisvárosi fejlesztések”című konstrukció keretében, a Winkler Tervező Kutató Kft. tervei alapján, a Danép Kft. kivitelezésében megvalósított beruházással oly mértékben újult meg a polgármesteri hivatal épülete, hogy méltóképpen illeszkedik a turisztikailag vonzó városképhez.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play