Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Csornán 2016-ban is folytatódnak a beruházások

Újabb ékkővel gazdagodott a tavalyi esztendő végén Csorna városa: átadták az Erzsébet királyné úti parkolót. A beruházás tökéletesen illeszkedett a 2015-ös fejlesztési tervekhez, de ezzel nincs vége, mert folytatása várható az idei esztendőben.

– Nem ez volt az első szalagátvágás az év során, mert a Kormány hathatós támogatásával elkészült a csornai elkerülő út, továbbá átadták a nagyközönségnek a Kormányablakot, befejeződött a Csukás iskola kollégiumi épületének felújítása, birtokba vehették a betegek a Csornai Margit Kórház járóbeteg központját, ezenkívül felszerelték azt a tizennégy köztéri kamerát, mely növeli az itt élők biztonságérzetét – sorolt fel a korábbi fejlesztések közül párat Major András. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy Csorna történetében rekordnak számító tíz utcát újítottak fel a tavalyi esztendőben. Sokaknak emlékezetes marad a „Fellélegzik a város” elnevezésű egész napos ingyenes koncertsorozat, valamint szintén a kultúra és a szórakozás terén jelentettek előrelépést a legutóbbi adventi rendezvények.
– Hogy mindez egy év alatt sok vagy kevés, attól függ, ki mond róla véleményt. Az a vád biztosan nem érhet bennünket, hogy nem csináltunk semmit. Ha egy ellenzéki képviselőt kérdeznénk meg, valószínű azt mondaná, hogy kevés, ha viszont engem, akkor kijelenthetem: Egy év alatt többet tettünk, mint mások egy egész ciklus alatt. Ezt szeretnénk folytatni a közeljövőben – hangsúlyozta Major András.
Hihetetlen teherbírásukról tettek tanúbizonyságot az Erzsébet királyné úti parkoló szervezési, előkészítési és építési munkálataiban részt vevő személyek és szervezetek – reagált dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester.
– A jövőben is folytatódni fog a beruházások sora. Már a 2016-os fejlesztési tervekben szerepel, hogy egészen az Ifjúsági lakótelepig folytatjuk a járdafelújítást, a kiszélesített kerékpárúttal együtt – mondta a polgármester, aki megköszönte a lakosság és a környéken dolgozó vállalkozók építkezés idején tanúsított türelmét, melyért cserébe megújult, szép területet vehettek birtokba.
– A kivitelezési munkák során közel 120 köbméter betont és 570 négyzetméter térkövet használtunk fel. A Pannon-Víz szakemberei hetekkel korábban kicserélték a régebbi vezetékeket, hogy a későbbiekben se okozzanak problémát, de az E.On munkatársaival is folyamatos volt az együttműködés. Az újonnan telepített gömbkőris fákat fa borítású szegéllyel vettük körbe, továbbá esztétikus padok és szemetesek kerültek kihelyezésre – számolt be a kivitelezés részleteiről Burus Éva, a Vilmos Park Kft. városüzemeltetési koordinátora.
– Minden alkalommal nagy öröm számunkra, ha olyan fejlesztést adhatunk át, amelytől szebb lesz a város – szólalt meg Antal Krisztián. A körzet helyi képviselője hangsúlyozta: – Szép, esztétikus parkoló került kialakításra a városközpontban, kerékpárúttal, pihenőhelyekkel együtt. A tavalyi évben véghez vitt beruházások, valamint a mostani építkezés nemcsak a város vezetésének és a Vilmos Park Kft.-nek köszönhető, hanem minden csornainak, aki 2014 októberében bizalmat szavazott nekünk. Reméljük a jövőben is ehhez hasonló beruházásokat tudunk megvalósítani. A településnek erre van szüksége, ugyanis az elmúlt évtizedekben sajnos nagyon kevés örömhírről számoltak be a csornaiaknak. Kívánom, hogy egészséggel és biztonsággal használják az átadott területet.

Beküldés dátuma: 2016. 01. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés