Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Csornán épülhet meg a Rábaköz „arénája”

Nemrég szenzációként hatott a hír: Csornán sportcsarnok épülhet, amelyhez a város ráadásul ingyen jut hozzá. A munkálatokat száz százalékban támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A Magyar Kézilabda Szövetség fejlesztési programja keretében Csornát, mint lehetséges helyszínt jelölte meg sportcsarnok építésére. A város vezetése több szempontot figyelembe véve találta meg a legideálisabb helyszínt: a testület egyhangú döntése értelmében – az önkormányzat tulajdonában lévő –, a Toldi utcai műfüves pálya melletti salakos területen szeretnék, ha megépülne a létesítmény.

Csorna polgármesterével és a térség kézilabda utánpótlás bázisát biztosító HétFő KC elnökével beszélgettünk az örvendetes eseményről:
A HétFő KC Rábaköz utánpótlás csapata Csornán és Farádon tartja edzéseit. Köztudott, hogy a Rábaközben nincs szabványméretű kézilabdapálya, ami rengeteg probléma okozója. A csapat még a hazai mérkőzéseit sem tudja a saját városában megrendezni, ezért minden egyes meccs első negyedórája az akklimatizálódással telik. A rábaközi lányoknak időbe telik, mire a szélesebb és hosszabb pálya méretbeli eltéréseihez alkalmazkodnak.

Dr. Jámbor Attila, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kézilabda Szövetség elnöke elcsodálkozott azon, hogy a HétFő KC mindig más helyen rendezi a rangadókat. Miután ismertettük vele az okokat, az elnök is csatlakozott a párbeszédhez, így még szélesebb keretek közt folytatódott az egyeztetéssorozatot.

A 2015. november 27-i küldöttgyűlésen mondták ki, hogy Csornán is épülhet sportcsarnok. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester hozzátette: – Az előzetes állapotfelmérés során a szakemberek komoly előkészítő munkát végeztek. Továbbá meg kellett nézni, hogy hova képzeli el a város a tervezett beruházást, és ott milyen közművekkel rendelkezik. A polgármester szerint a megjelölt Toldi utcai helyszín több szempontból ideális, hiszen közel van az oktatási intézményekhez, ilyenformán könnyebb lesz a megtartani a testnevelési órákat is. A több ütemben megvalósuló beruházás legkésőbb 2018-ra készül el, de az sincs kizárva, hogy a tervezettnél hamarabb kezdődik a kivitelezési munka.
Az egyeztetések még nem zárultak le, de a tervek szerint Csornán 300-400 fő befogadására alkalmas létesítményt szeretnének. Király Norbert azzal érvelt, hogy a 2016-os U11, U13-as korosztály részére tervezett Rábaköz Kupán olyan rangos csapatokkal fogják összemérni erejüket, mint az osztrák Hypo, valamint több hazai NB I.-es csapat is részt vesz majd a rangadón; többek közt az Érd, a Siófok és a Székesfehérvár játékosai. Amikor a leendő sportcsarnok méretéről gondolkodtak, azt is figyelembe kellett venni, hogy az edzőkkel együtt kb. 170 fő mozog a pályán, és akkor még nem számoltak a nézőközönséggel.
A HétFő KC Rábaköz nyilván nem csak magára gondol a városi sportcsarnok tervezésekor, ezért a rábaközi oktatási intézmények, a sportegyesületek és egyéb civil szervezetek kiszolgálására csarnokot építenének.
– Szeretnénk, ha a Rábaköz Aréna a sport fellegvára lenne, ezért az alapkőletételt követően a társadalmi összefogás erős bástyáit is fel kívánjuk húzni – fogalmazott Király Norbert, aki óriási szakmai fejlődést vár a minden igényt kielégítő sportcsarnoktól, ahol végre hazai pályán, hazai szurkolók előtt léphetnének pályára.

Beküldés dátuma: 2016. 04. 19.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play