Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Csornán is működik a Kormányablak

A lakosság és az ügyintézők egyaránt várták a csornai Kormányablak megnyitását. A 37,5 millió forintos beruházással – a régi okmányiroda és a mellette lévő terem egybenyitásá- val – új ügyfélfogadó tér jött létre Csornán.

A város értékét növeli a – Nagy István államtitkár, Széles Sándor kormánymegbízott és és dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester részvételével – nemrég átadott Kormányablak is – fogalmazott Horváth Péter. A Csornai Járási Hivatal vezetője bemutatta a tévénézőknek a kilenc munkaállomással és két fotófülkével, háttérirodával, gyereksarokkal, akadálymentesített bejárattal, mellékhelyiségekkel rendelkező új ügyfélfogadó teret. A vadonatúj berendezések és az informatikai háttér egyaránt a lakosság igényeit szolgálja.
A Kormányablakról annyit kell tudni, hogy új, kibővített ügyfélszolgálatként működik. A hagyományos okmányirodai feladatok mellett 265 féle ügytípus intézhető el egy helyen. A saját hatáskörben kiadható dokumentumokat, egyes igazolásokat azonnal megkapja a kérelmező, viszont valamivel több időt vesznek igénybe azok az ügyiratok, melyekhez kérelmet kell beterjeszteni. A Kormányablaktól független, más államigazgatási egység hatáskörébe tartozó eseteket is el lehet intézni az új helyen, azonban ezeket a kérelmeket továbbítják a szakhatóságoknak. Az állampolgárok néha olyan ügyben fordulnak az iroda dolgozóihoz, melyet nem lehet helyben elintézni, így ilyenkor tájékoztatást kapnak arról, hogy hol és melyik szervnél tudnak érdeklődni, továbbá milyen nyomtatványokat kell beszerezniük. A személyes, egyablakos ügyintézéssel az ügyfelek megőrizhetik diszkréciójukat.
A Csornai Kormányablaknál négyszázötven–ötszáz ügyfél fordul meg hetente. Horváth Péter reméli, hogy legtöbbjük elégedetten távozik az irodából, a hosszabbított ügyfélfogadási idővel pedig szeretnék még inkább megkönnyíteni az állampolgárok ügyintézését: hétfőn 7-től 12-ig és 13-tól 17 óráig, kedden és szerdán 8-tól 12-ig, valamint 13-tól 15.30-ig, csütörtökönként 8-tól 12-ig és 13-tól 18 óráig, pénteken pedig 8-tól 12 óráig állnak a lakosság rendelkezésére. További könnyebbség, hogy 2016 januárjától – az állami rezsicsökkentés keretében – alacsonyabbak lesznek az illetékek, melyről megkérdezték a lakosság véleményét is.
– Példaértékű a Csornai Önkormányzat és a Csornai Járási Hivatal együttműködése, mely a mindennapokban is megmutatkozik. Közös az akaratunk: megfelelő körülmények között, minél több ügyben, minél gyorsabban, és ami a legfontosabb, lakóhelyükhöz minél közelebb tudják a csornaiak, ill. a járás lakosai intézni ügyeiket. Az ügyintézés körülményei jelentősen javultak, és reméljük, hogy – a Magyar Kormány szándékainak megfelelően – az eljárások egyszerűsítésével, az eljárási költségek csökkentésével tovább enyhíthetőek az állampolgárok, így a csornai járásban élők terhei.

Beküldés dátuma: 2015. 10. 13.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play