Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Csornán pályázati pénzből újítanák fel az evangélikus gyülekezeti termet

A Magyarországi Evangélikus Egyház 2023-ban a konfirmációt és az elköteleződést állítja a középpontba. Tubán József lelkész a közösség összetartozását és Istenben való átélését hangsúlyozta, majd elmondta, hogy a Csorna-kapuvári Evangélikus Egyházközség csornai gyülekezeti termének energetikai felújítására fordítják a vízkereszti időszakot lezáró evangelizáció perselypénzét. A korszerűsítést pályázati forrásból szeretnék megvalósítani, ezért minél több önrészre lenne szükség – fogalmazott Tóth Attila felügyelő.

- Találkozásunk célja a mai délután nem más, mint egy nemes ügy, így örömmel tölt el, hogy ennyien összegyűltünk! Napjainkban egyre fontosabb jelentőséggel bír egy közösség megléte, a valahova tartozás érzése, a segítő kéz, a baráti mosoly, egy jó szó – köszöntötte a megjelenteket Tóth Attila felügyelő, majd így folytatta: – A csornai evangélikus egyházközösség mindig is támogató, összetartó közösség volt és templomunk rendszeresen helyt adott rendezvényeknek, eseményeknek korosztálytól függetlenül. Ehhez azonban megfelelő körülményeket, alkalmas légkört kell nyújtanunk. Sajnos, ezt jelen állapotban nem tudjuk biztosítani. Gyülekezetünk tagjait szeretnénk megszólítani, közösségünket tovább építeni és ehhez megfelelő helyet biztosítani. Erre egy pályázat keretében most megoldást is kaphatunk.
A csornai Köztársaság úti evangélikus templomban „Keresztény elköteleződés a 21. században” címmel tartott előadást Gömbös Tamás. Nemeskér és Szakony lelkésze arra kérte a híveket, hogy gondolják át közösen, mit jelent számukra a kereszténység iránti elköteleződés. A ma embere hajlamos arra, hogy a pillanatnyi igényeire figyeljen és szinte megriad a hosszútávú kapcsolatoktól. A tisztelendő szerint az elköteleződés nem kevesebbé tesz, hanem többé.
Krisztussal való elköteleződés a lelkiségen keresztül gyakorol hatást az életünkre. Amennyiben a meggyőződés már a mindennapokban is érezhetővé válik, a Szentlélek által hitelesített, elkötelezett keresztény életről beszélünk.
Nem igazi Jézushoz tartozás, ha valaki a neki tetsző, trendinek tűnő dolgokat veszi észre az egyház tanításából, mert a szent kinyilatkoztatás mindent átfogó és meghatározó rendszer. – Nem érzik azt az igazságot, hogy az Úrjézus saját kizárólagosságát hirdeti. Jézushoz tartozás nem szabadidős hobbitevékenység, hanem aszabadulás, a menekvés egyetlen útja, mely a múló térbe és időbe szorult ember számára egyre ismeretlenebb. Az élet sokkal több a biológiai folyamatoknál, testi vágyaknál.
Az egyháztól elidegenedett emberek ellenségesen tekintenek és elutasítják a kizárólagosságot, pedig az alapokból nem lehet engedni, mert akkor megszűnik, mint egyház lenni – fogalmazott.

Beküldés dátuma: 2023. 02. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés