Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Csornán sorra adják át a felújított útszakaszokat

Méltó zárása volt a tavalyi esztendőnek az Erzsébet királyné utcai felújítás második ütemének ünnepélyes átadása Csornán. A beruházás során fő szempontként tartották számon, hogy minőségi anyagok felhasználásával valósuljon meg minden egyes utcarészlet.

– Örülök, hogy újabb járdaszakaszt adhatunk át a város egyik legforgalmasabb részén. Két évvel ezelőtti ígéretünknek megfelelően fokozatosan váltjuk való a tervezett beruházásokat, melyhez kérjük a lakosság türelmét – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin.

Antal Krisztián, a körzet képviselője visszaemlékezéssel kezdte mondanivalóját:
– Két évvel ezelőtt, amikor készültünk az önkormányzati választásokra, elkezdtünk dolgozni Csorna város fejlesztési programján, továbbá összeállítottuk a Fidesz-KDNP választási programját. A csornaiakkal folytatott aktív kommunikáció során megállapítottuk, hogy két fontos területen kell előbbre lépnünk munkánk során. Az egyik talán legfontosabb, az infrastrukturális fejlődés, s szintén nagyon fontos a kulturális, szórakozási lehetőségek körének bővítése.
A csornaiak fő problémaként említették a hihetetlen mértékű átmenő forgalmat, a belterületi utak rossz állapotát és a hiányos szórakozási lehetőségeket. Általános vélemény szerint az elmúlt évtizedekben semmit sem fejlődött a város – jegyezte meg a képviselő.
– Örömmel mondhatom, hogy sok minden történt velünk 2014 óta. Gyakran beszélgetek az emberekkel, így tapasztaltam, hogy ez a borús közvélemény rengeteget javult az elmúlt két esztendőben. Csak hogy néhány dolgot említsek: Elkészült az elkerülő út első üteme, építés alatt van a második ütem, 12 utca újult meg, több közintézmény is felújításra került, új kórházi szárny épült, kamerarendszer került kialakításra, mely növeli a biztonságot, továbbá színvonalas városi rendezvényeket tudhatunk magunk mögött.
– Most újabb fejlesztés átadásán vagyunk. Megújult az Erzsébet királyné utca eleje, egészen az Ifjúsági lakótelepig. Nagy öröm ez számunkra, csornaiaknak, ugyanis most már büszkén mondhatjuk, hogy nekünk is van egy 21. századi sétálóutcánk, melynek a felújítása reményeink szerint tovább fog folytatódni. Az első ütem átadásakor úgy zártam mondandómat, hogy ezek a fejlesztések nem csupán a város vezetőinek és a Vilmos Park Kft.-nek az érdemei, hanem valamennyi csornaié, akik két évvel ezelőtt összefogtak és megbíztak minket azzal, hogy az élhetetlen városból közös erővel egy élhető, békés és lüktető kisvárosért dolgozzunk. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk; köszönjük a bizalmat! Az elkészült városrészre pedig legyünk büszkék, becsüljük meg és használjuk rendeltetésszerűen – fogalmazott a képviselő.

– A Vilmos Park Kft. 2015-ben kezdte meg az Erzsébet királyné úti járdafelújításokat, s azóta már a második szakaszt adhatjuk át Csorna lakóinak – mondta Borbély-Burus Éva városüzemeltetési koordinátor, hozzátéve: Esztétikailag szép látványt nyújt az Erzsébet királyné utca ezen szakasza, ahol fiatalos külső és biztonságosan járható utcarész fogadja az arra közlekedőket.

Beküldés dátuma: 2017. 01. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés