Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Csukás-sikerek az országos versenyeken

A Csukás-iskola gépésztechnikus szakán tanuló utolsó éves Varga Zsolt az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen első helyezést ért el. Major Ádám a második, Baumann György a harmadik, Bíró Ádám pedig a negyedik helyen végzett. Pityer Szabolcs hatodikként, továbbá Horváth Mihály a nyolcadikként fejezte be a versenyt. A hét modulból álló megmérettetésen rákérdeztek a munkavédelmi jártasságra, de az egyéb mezőgazdasági és vállalkozási ismeretek is szóba jöttek. A szóbelin minden versenyző azonos témakörből felelt.
A mosonszentmiklósi Hencz József harmadik helyezést szerzett  az összetett Mezőgazdasági Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. A Csukás diákjának a szóbeli és a gyakorlati részből álló feladatokat egyaránt meg kellett oldania, de elmondása szerint talán az erőgépekkel foglalkozó kérdésekben volt a legjáratosabb. Hencz József miután befejezte az iskolát, az otthoni gazdaságban szeretné hasznosítani ismereteit.
Horváth Barbara a dísznövény-kertész szakon ért el sikereket. A lány a szóbelin érezte magát a legjobban, de számot kellett adnia a magvetés, a dugványozás,  a mikroszaporítás és a kaszálás témaköréből is. A diák az érettségi után a virágkötő tanfolyamot is el akarja végezni.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 25.

Kapcsolódó hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

  • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

    Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

  • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

    Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

  • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

    A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play