Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Csukás-sikerek az országos versenyeken

A Csukás-iskola gépésztechnikus szakán tanuló utolsó éves Varga Zsolt az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen első helyezést ért el. Major Ádám a második, Baumann György a harmadik, Bíró Ádám pedig a negyedik helyen végzett. Pityer Szabolcs hatodikként, továbbá Horváth Mihály a nyolcadikként fejezte be a versenyt. A hét modulból álló megmérettetésen rákérdeztek a munkavédelmi jártasságra, de az egyéb mezőgazdasági és vállalkozási ismeretek is szóba jöttek. A szóbelin minden versenyző azonos témakörből felelt.
A mosonszentmiklósi Hencz József harmadik helyezést szerzett  az összetett Mezőgazdasági Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. A Csukás diákjának a szóbeli és a gyakorlati részből álló feladatokat egyaránt meg kellett oldania, de elmondása szerint talán az erőgépekkel foglalkozó kérdésekben volt a legjáratosabb. Hencz József miután befejezte az iskolát, az otthoni gazdaságban szeretné hasznosítani ismereteit.
Horváth Barbara a dísznövény-kertész szakon ért el sikereket. A lány a szóbelin érezte magát a legjobban, de számot kellett adnia a magvetés, a dugványozás,  a mikroszaporítás és a kaszálás témaköréből is. A diák az érettségi után a virágkötő tanfolyamot is el akarja végezni.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés