Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Debreczeni József közíró volt a vendég előadó

Debreczeni József közírót, a Demokratikus Koalíció alelnökét vendég előadóként köszöntötték, aki kifejtette gondolatait a demokráciával kapcsolatban, de előtte kollégánk kérdéseire válaszolt.

Az LMP utolsó kongresszusán úgy határozott, hogy nem kíván Gyurcsány Ferenccel együtt dolgozni. Hogy sikerülhet 2014-ben az ellenzéket összefogni?
D.J.: Remélem, hogy ez átmeneti állapot. Most nem egyszerűen egy kormányzat, hanem – meggyőződésem szerint – antidemokratikus rezsim leváltására kell törekednünk. Ebben a különleges helyzetben a demokratikus ellenzéknek nem úgy kell viselkedni, mint normális parlamentáris viszonyok esetén. Remélem, hogy ezt az LMP és az MSZP is belátja. Együtt kell működnünk, hogy amikor a választásokra kerül sor, ne okozzon problémát.
Ön szerint Gyurcsány Ferencet mennyire lehet felelőssé tenni az ország eladósodásáért?
D.J.: – 2004-től 2006-ig tart az az időszak, amikor a választásokra készülve nem fordult élesen szembe az addigi adósságnövelő politikával. Erre a két évre lehet megállapítani: nem a költségvetés és az államháztartás egyensúlyát szolgálta az ő politikája. Választást akart nyerni, ami politikus szempontjából teljesen természetes törekvés. 2006-tól viszont minden gazdasági törekvése arra irányult, hogy az eladósodást megfékezze. Szerintem Medgyessy Péternek van a legnagyobb szerepe ebben, majd Orbán Viktornak és Gyurcsány Ferencnek; úgy vélem, ez a sorrend.
A Demokratikus Koalíciónak van alapszervezete Csornán? D.J.: Miután engem meghívtak, úgy tudom, hogy van.

 

Beküldés dátuma: 2012. 02. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés