Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Edvén segítik a fiatalok letelepedését

Nagy Gábor 1998 óta képviseli a helyiek érdekeit, és harmadik ciklusát tölti mint alpolgármester, aki elégedett a község fejlődésével, de látja a tennivalókat is. A kapuvári húsgyárban dolgozó edvei fiatalember hosszú távra tervezi jövőjét szülőfalujában, ahol eddig utakat, járdákat építettek,  rendben tartják a temetőt, valamint a templomokat. A felújításra váró játszótérhez sok korábbi emléke köti, sőt, már gyermekfejjel is kivette a részét az építésében, majd társaival együtt kedvenc találkahelye lett. A pályázati forrásból megújításra kerülő terület a négy égtáj felé kivezető útjaival a középkori szekérvárak formájára emlékeztet – mondta a település története után érdeklődő alpolgármester.
A korábban falugondnokként bemutatkozó Szalai Károlyt másodszor választották meg tavaly képviselőnek, aki korábban is vállalt társadalmi munkát. Edve közösségi életében vállalt kettős szerepét előnynek tekinti, mert ő aztán tudja, hogy miről “gyűléseznek”, hiszen szemmel tartja az egész falut. A jelenlegi dimbes-dombos, templom melletti térre nagy szüksége van a községnek, és miután megszépül, szerinte a fiatalokat és az időseket egyaránt fogja szolgálni.
.Tovább folytatva edvei sétánkat, az egyik porta körül lelkes építkezés nyomaira bukkantunk. A falu valamikori szégyenfoltjának számító ház osztrák lakója tíz éve elhunyt, ezért nehéz volt rendezni az egyre romló állagú épület sorsát. Mivel a közjegyző nem találta meg a külföldön élő tulajdonos rokonait, az épület átszállt a magyar államra. Az önkormányzat 2009-ben vásárolta meg a felújításra szoruló házat, azzal a céllal, hogy átmeneti szállást hoz létre az egybekelő fiataloknak. A beköltözőktől  két évig nem kérnek bérleti díjat, csak a közműveket kell fizetniük. Jelenleg az önkormányzatnak ez az egy ilyen ingatlan áll a rendelkezésére, de Imre László polgármester megígérte, hogy megkeresik a módját a további támogatásnak, ezért várják az Edvén letelepedni kívánó újabb családokat. A bérlakásba beköltöző  Tar Gergő kapuvári munkahelye miatt először a városban keresett olcsóbb albérletet, de párjával, az edvei Harang Ramónával vonzotta őket a nyugodtabb légkör, amelyet sokan pihenőhelynek használnak. A fiatalok úgy gondolták, nem sétálnak el a lehetőség mellett, és Edvén teremtik meg önálló otthonukat, amelyhez minden segítséget megkapnak az  önkormányzattól
Beküldés dátuma: 2011. 07. 20.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play