Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Egész napos programsorozattal várták a családi nap résztvevőit

Harmadik alkalommal került megrendezésre idén nyáron a Szilsárkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület családi napja. A szervezők azzal a céllal hozták létre a programot, hogy átérezzék a fiatalok, milyen a másoknak nyújtott önzetlen segítség, illetve meghozzák a kedvüket a tűzoltóélethez.

Évről évre egyre nagyobb érdelődés övezi az önkéntesek családi napját, sőt az egyesület mindennapi tevékenységére iránt is mind többen felfigyelnek. Kéri Károly szerint ez részben annak köszönhető, hogy a lelkes önkéntesek a szívükön viselik a csapat munkáját, illetve, nem kevés időt és energiát fordítanak az utánpótlás kérdésére. Szintén nagy segítséget jelent, hogy a korábbiaknál több támogatásban részesülnek a pályázatok révén az önkéntesek. A hivatásosokkal együtt ők is részt vesznek a továbbképzéseken, így szinte bármire bevethetőek – mondta a szilsárkányiak parancsnoka.
A tűzoltó egyesület családi napján a gyerekeknek kilenckor indult a sorverseny, melyen négy csapat mérte össze erejét. Kéri Károly szerint nagyon ügyesek voltak, jól teljesítették az akadálypályákat. A kicsiknek népi fajátékokkal, ugrálóvárral, vattacukorral kedveskedtek a szervezők. A füstsátor ránézésre egyszerű felépítmény, mert fekete fóliával takarják le az alagútszerű vasszerkezetet, melynek lényege, hogy a füstgép még átláthatatlanabbá tegye az elsötétített helyet, hasonló helyzetet előidézve, mint amikor a tűzoltók élesben dolgoznak. Ráadásul különféle akadályok nehezítik az előrehaladást, de szerencsére itt nem embereket, hanem plüsfigurák kell kimenteni.
A főzőcsapatok egyénileg döntötték el, hogy mit készítenek aznap: ennek megfelelően vaddisznó- és sertéspörkölt, csülkösbab, valamint lecsó szerepelt a kínálatban. A versenyzők biztosra akartak menni, ezért már reggel hétkor odakészítették az alapanyagokat.
A rábapordányiak megtiszteltetésnek vették, hogy meghívást kaptak a szilsárkányi önkéntes tűzoltók családi napjára. – A rendezvény elsődleges célja, hogy bevonjuk a gyerekeket az önkéntesek életébe és megszerettessük velük a tűzoltók munkáját. Tizenhatan érkeztünk a rendezvényre, melyen újabb barátságok szövődtek. Mivel egy csónapkban evezünk, bajtársilag is segítsük egymás tevékenységét – mondta Márkus János, a rábapordányi önkéntesek vezetője.

Beküldés dátuma: 2019. 06. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek