Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Egészséghét a kónyi óvodában

A kónyi óvodások szerencsés helyzetben vannak, mert az étrendjüket összeállító konyha ügyel a részletekre, ezért egészséges élelmiszerek kerülnek a gyerekek asztalára.

Kónyban 2013 óta egyhetes az egészség jegyében szervezett programsorozat. Korábban is foglalkoztak a témával, de akkor huszonnégy órába sűrítették a mondanivalókat. Mivel így több időt tudnak szentelni az egészséges szemléletmód ismertetésére, úgy ütemezik, hogy egy teljes nap a mozgás jegyében teljen el. Minden esztendőben más és más kihívás elé állítják a gyerekeket. Egyik évben az intézmény teljes létszámmal kivonult a falu sportcsarnokához, ahol a gyerekek jót játszottak egymással, másik alkalommal a község határában lévő tehenészethez sétáltak a kicsikkel. Idén hétpróba vetélkedőt rendeztek az óvodásoknak, akik minden egyes állomáson az egészséggel összefüggésbe hozható feladatokat oldottak meg. A hét következő napján a táplálkozás került előtérbe – ismertette a programokat Tuba Csilla, a Kónyi Tündér-tavi Óvoda vezetője. Legutóbb mézzel ízesített gyümölcssaláta került terítékre. 

– Minden egészséghét alkalmával, valamilyen ide kapcsolódó témában szervezünk egy-egy előadást a gyerekeknek. Most egy környékbeli méhész, valamint egy fogorvos mesélt az óvodásoknak. A háziorvos szintén az egészséges életmódról beszélt a kicsiknek – hangsúlyozta az óvodavezető.
Gyakran kerül a gyerekek asztalára teljes kiőrlésű kenyér és zsemle, zsírszegény tejtermék és gyümölcs, kiegészítve a húsféleségekkel – fejezte ki elégedettségét Tuba Csilla. Ugyanolyan természetes a mindennapos testmozgás, amire lehetőség szerint a szabad levegőn kerül sor. Amennyiben a sok eső miatt sáros az óvoda udvara, sétálni viszik a gyerekeket a faluban, de kirándulásokat is szerveznek a számukra. A középsősök és nagycsoportosok néptáncórán vehetnek részt, ami szintén jól átmozgatja a kicsiket. A szervezett úszásoktatás költségeihez a szülőknek is hozzá kell járulniuk, de a Győrbe történő utaztatás már ingyen van, mert az önkormányzat magára vállalta ennek kifizetését.
Az interjúban elhangzott: Mielőtt bármibe kezdenek, tájékoztatják terveikről a szülőket, sőt a számukra is szerveznek előadásokat. Nemrég a gyógynövények jótékony hatásaival ismerkedhettek.

Beküldés dátuma: 2016. 03. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés