Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egészségnap a Csornai Margit Kórházban

A Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott kétmilliós alapadományt egészítették ki a tavalyi „Egészségváros” elnevezésű program azon csornai résztvevői, akik minden egyes szűrésért, tanácsadásért és meghallgatott előadásért 300 forintot érő bónuszt kaptak. A pontgyűjtő akción szerzett összesen hétmillió forint jó helyre került: a Csornai Margit Kórház röntgen berendezésének digitális átalakítására fordították az összeget. 

Csornán régóta hagyománya van az egészségnapi rendezvénynek, melyet idén a Csornai Nőegylet és a helyi kórház közösen szerveznek szeptember utolsó szombatján. – Mindenkit nagy szeretettel várunk a kórház új rendelőintézetébe, ahol kicsit ünnepélyes formában, de vidám keretek közt foglalkozhatunk az egészségünkkel – fogalmazott dr. Winiczai Zoltán.

Dr. Winiczai Zoltán szerint lassan már minden témának, ágazatnak van külön napja, ezért rendkívül fontos, hogy az egészségügyben is legyen egy kiemelt alkalom, amikor ráadásul ingyenes szűrésekkel várják a lakosságot. Idén nem érkeznek Csornára fővárosi sztárvendégek, de az összes olyan szűrésre lehetőség lesz, melyet a csornaiak egy évvel ezelőtt igénybe vettek. A szeptember 30-ára, szombatra tervezett egészségnapot igazi közösségi rendezvénynek szánják, melyen ismerősök köszönthetik egymást, megbeszélve ügyes-bajos dolgaikat.
A kórház igazgatója arról is beszélt, hogy melyek a legnépszerűbb szűrővizsgálatok. A férfiak körében a legkeresettebb a PSA (prosztatarák) szűrés. Sokan élnek az allergia- és légzésvizsgálat lehetőségével. Általában nagy az érdeklődés a magas vérnyomás és az érbetegség kiszűrésére. Az előadásokat a rendelőintézet második szintjén tartják, ahol szó lesz a nőgyógyászati, a mozgásszervi betegségekről, a sokakat érintő csontritkulásról. Szóba kerülnek az egyensúlyi zavarok, továbbá életvezetési tanácsokat hallgathatnak meg a résztvevők. A gyógytornászok kisebb csoportonként szervezne szórakoztató mozgásos feladatokat a jelentkezőknek, de szívesen látják a kórház fejlődése, vagy általában az intézmény munkája iránt érdeklődőket is.

Beküldés dátuma: 2017. 09. 26.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play