Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egészségnap a Csornai Nőegylet szervezésében

Az elmúlt tizenöt esztendőben a Csornai Nőegyletnek mindig sikerült megrendeznie az egészségnapokat, néha önállóan, néha pedig más, hasonló kaliberű programmal összevontan. Az ingyenes szűrővizsgálatokkal és ételkóstolóval kiegészített rendezvénnyel a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet az egészség megőrzésére és a betegségek megelőzésére. A vércukor-, a koleszterin- és a testsúlymérés klasszikus elemei az összejövetelnek, a hallás- és látásvizsgálat mellett az idei év újdonsága volt a bőrrák- és anyajegyszűrés. Az egészségpiacra sok kiállító érkezett, akik valamennyien a korszerű, szervezetet kímélő ételekkel kínálták a vendégeket. – Az idei év programjait nehéz volt megszervezni, mert a szűrővizsgálatokhoz pénz kell, különösen a tesztekhez – mondta dr. Karczag Margit. A főszervező sajnálja, hogy 2011-ben sokkal kevesebb pályázati lehetőséggel találkoztak. Mivel a településen és a környéken is elég gyakran rendeznek így ősz táján hasonló programokat, ezért jövőre az ÁNTSZ közreműködésével  tartják meg a nagy városi egészségnapot.
Márkus Imréné nem először vett részt a csornai rendezvényen, mert úgy gondolja, jobb megelőzni a problémákat, mielőtt még azok elhatalmasodnának. Háztartásában úgy állítja össze az ételeket, hogy figyelembe veszi az egészségnapon szerzett hasznos tippeket. Szerinte mindenképpen előnyére válik a résztvevőknek a szűrés, mert nem egy és nem két olyan esetről hallott, amikor itt vették észre az illető baját. A szakmai előadások színvonala természetesen nem egyforma, van, amelyik jobban leköti a nézőket.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 02.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play