Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Eget rengető változást nem hozott az új Munka Törvénykönyve

Több mint egy esztendő telt el az új Munka Tövénykönyve 2013. január 1-jei hatályba lépése óta. Az elmúlt időszakban a joggyakorlók elengendő tapasztalatot szereztek ahhoz, hogy az újdonságokat egybevessék a korábbi szabályozással. A szakember szerint eget rengető változás nem következett be.

Dr. Pásztor Tibor  a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett előadáson a munkaviszonyról, a munkaviszony létesítésének szabályairól, a munkaszerződésről és annak módosításáról tartott tájékoztatót a csornai városházán.
– Nyilván a munkaviszony megszűnése és megszüntetése nem hagyható ki ebből, továbbá érintettük a munkáltató és munkavállaló kártérítési felelősségét, tekintettel arra, hogy gyökeresen megváltozott a korábbiakhoz képest. Szó volt még a munka és pihenőidőről és a munkabérről – mondta az alkalmazott ügyvéd. A régi munka törvénykönyvben nem szerepelt a „méltányos mérlegelés követelménye”, ezért a fórumon ez is szóba került, továbbá azok az új fogalmak, amelyeket eddig nem használta a törvényalkotó. Például megszűnt a rendkívüli felmondás, és helyette bevezették az azonnali felmondást, további érdekesség az „elállási jog gyakorlása”, amelyre bizonyos esetekben a munkáltatónak, illetve a munkavállalónak egyaránt lehetősége van. Az általános rendelkezések között szintén új elem, hogy a munkavállaló köteles megőrizni az üzleti titkokat, továbbá csak olyan véleményt nyilváníthat a munkáltatóról, mellyel megőrzi annak jó hírnevét.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés