Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egy időben három páston küzdöttek a kung-fu versenyzők

Húsz egyesület sportolója hetvenhat kategóriában nevezett be a szombathelyi Controll SE és a Kisalföldi Shaolin Kung Fu Egyesület szervezésében létrejött rangos eseményre. Mivel az utóbbi szervezet  több iskolában oktatja a stílust, nagy létszámban kvalifikáltak versenyzőket. A mosonmagyaróvári csapatban light contact-os játékosokat képeztek, és a fiúknak 2010 volt  a bemutatkozó esztendő - tájékoztatott Cser István főszervező. Jelezte, hogy a csornai iskolából most nem került ki élvonalbeli versenyző és a magasabb övfokozatot elért tanítványok közül többen is abbahagyták a versenyzést, de reményre adhat okot, hogy a csapatban olyan ügyes gyermekek gyakorolnak, akik jövőre, vagy az azt követő években bátran elindulhatnak a formagyakorlatban.
Cser István közölte: a szakszövetség  rendkívül rossz anyagi helyzete miatt nem támogatta az ikrényi sportcsarnokban megrendezett bajnokságot, ezért a szervezőknek kellett gondoskodni a program pénzügyi hátteréről. A verseny zökkenőmentes lebonyolításához háromhetes előkészítő munkára volt szükség, de ezt a kung-fu edző nem panasznak szánta, hiszen örömmel vállalja a feladatot, de források előteremtése komoly problémát okozott. Az egy időben három páston zajló küzdelmekhez, valamint a kiszolgáló egységek elhelyezéséhez megfelelő méretű teremre volt szükség, többek között ezek miatt esett a választás az ikrényi sportcsarnokra, no és persze megint az anyagiak: ekkora méretű komplexum bérlése Győrben sokkal többe került volna. - Örülünk annak, hogy Ikrényben majdnem hazai pályán tudunk bajnokságot rendezni, és a versenyzőinken kívül sokan eljöttek a sportolókat biztatni - mondta elégedetten a szervezőbizottság tagja.
Cser István a csoportok eredményei, valamint a támogatók érdeklődése alapján is biztatónak látja a Kisalföldi Shaolin Kung Fu Egyesület jövőjét.
Kollégánk a lelátón üldögélő nézők között ismerősöket fedezett fel: Kiss Géza csornai testnevelő, valamint kisfia érdeklődve és hozzáértően figyelte a magyar bajnokságot. A tanár olyan sportágnak tartja a kung-fut, mely fegyelemre nevel és fejleszti a mozgáskészséget, ezért gyermeke is belekóstolt az alapokba. A szakember véleménye szerint aki meg akar felelni az élet kemény kihívásainak, az nemcsak a csapatküzdelmet - a labdarúgást, a kézilabdát - választja, hanem a kung-fut, mert megtanítja a bátorságra és a határozottságra. Az ifjabbik Géza tisztában van a műfaj veszélyeivel, de úgy gondolja, ennek ellenére meg kell tanulnia. Szerinte nagy előny, ha valaki képes az önvédelemre
Beküldés dátuma: 2010. 12. 08.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play