Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egy-két-há, négy-öt-hat....

Néhány elszánt kisgyermek szombat délelőttönként a Kisfaludy Panzió konferenciatermében gyülekezik, ahol nem elméleti képzésen vesznek részt, hanem a táncparketten vezetik le energiájukat. Az oktatók főállás mellett vállalták a gyerekek tanítását.

A másfél órás táncoktatás rejtelmeibe Lehoczkyné Idei Viola vezette be a televízió nézőit. Az oktató nem saját elképzelését erőlteti a fiatalokra, hanem a táncosok véleményének figyelembevételével hozzák létre a bemutatókat. Tavaszra elkészülnek az új koreográfiával, ezért az őszi-téli hónapokban sokat gyakorolnak. A húszperces bemelegítő után következik az átmogatás. A koreográfia főként latin zenére készül, de mellette standard táncot is tanulnak a gyerekek. Az óra második felében tízperces szünetett tartanak, amelynek nagy része közös játékkal és levegőzéssel telik el. Az akrobatikus elemeket a torna matracon próbálják ki a gyerekek.
Kránicz Vivien Anna Tétszentkútról jár a tánccsoportba. A 6. osztályos lány négy éve kezdte el a táncot, ezért ma már könnyedén előadja, a cha-cha-cha-t, a bécsi és az angol keringőt. Csapatával a környező települések falunapi és gyermekrendezvényein mutatják be tudásukat. A lány a fellépések előtt kicsit izgul, de élvezi a színpadi jelenlétet, ezért az sincs kizárva, hogy később versenyszinten foglalkozzon a tánccal.
A mórichidai Babos Veronika a testvérétől indíttatva kapott kedvet a tánchoz. A másodikasnak kedvence az akrobatika, de valamennyi stítlus közel áll hozzá.
Szalai Mátyás kezdeti izgalmát legyőzi a színpadon, mert élvezi a koreográfiát. Ha választhatna, legszívesebben a bécsi keringőt gyakorolná, de szülei biztatásának köszönhetően valamennyi táncformában otthonosan mozog. Mátyás nem bánja, ha szombatonként a táncterembe siet, mert az őszi hónapokban úgysem mehetne ki a vizes fűbe játszani.
Szalai Gergő négy éve tagja a tánccsoportnak, tehát az elején csatlakozott a társasághoz. Amikor elkezdte, épp nem volt más szabadidős elfoglaltsága, ezért barátja ajánlására a táncot választotta. A 12 éves fiú táncpartnerével nincs mindig összhangban, de mindkettőjüknek az angol keringő megy a legjobban.
A téti Pongrácz Marietta szintén alapító tagnak számít a csoportban. A tanuló az első alkalommal beleszeretett a táncba: különösen a countryt kedveli. A bécsi keringő több gyakorlást igényel, de a 11 éves lány a színpadon megfeledkezik a nehézségekről.

A téti Sweetheart táncsoport tagjai boldogan várják a felkéréseket. Ha időközben valakinek kedve kerekedett a tánchoz, a kis csapat elérhetőségét megtalálja a közösségi oldalon (https://www.facebook.com/viola.lehoczkyne).

Beküldés dátuma: 2014. 11. 11.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play