Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Egyensúlyközeli állapotba kell hozni a szervezetet

Varga Árpádné több mint tíz éve foglalkozik a szelídebb gyógymódokkal, amelyeket tanulmányaiból és tapasztalataiból meríti folyamatosan. Az igazi gyógyítást maga a szervezet végzi – tette hozzá a szakember, aki úgy gondolja, az öngyógyító mechanizmust kell erősíteni. A csornai természetgyógyász a szerteágazó területen belül a kineziológiával és a reflexológiával ismerkedett meg behatóbban. Mindemellett a masszázs néhány fajtáját is elsajátította. A reflexológia az emberi test szinte minden részére kihatással van, mert a megfelelő pontokra ható nyomással elindul a szervezet öngyógyító folyamata, melynek nemcsak az egészség megóvásában, hanem bizonyos betegségfajták megoldásában is szerepe lehet. A beteg részéről ehhez türelemre van szükség, mert  a természetes módszerekkel lassabban érik be az eredmény – fogalmazott Varga Árpádné.

Fontos, hogy az érintettek betegségüket ne ellenségnek tekintsék, hanem árulkodó jelnek fogják fel, mely a szervezet elleni helytelen cselekedetre figyelmeztet.
A holisztikus módszerek nemcsak a konkrét betegségre, hanem a teljes emberre összpontosítanak. Ilyen a kineziológia, mely tulajdonképpen izomteszteléses stresszoldás. Célja a múltbeli gátak, érzelmi kudarcok feloldása, ami által felszabadul a szervezet, mely elindítja az öngyógyító mechanizmusokat. A masszázst a nyugati orvoslás is elismeri és ajánlja. A klasszikus svéd típusú mellett különböző eszközöket igénylő fajtái vannak, mint az aromaterápiás, bio-, méz- és szeretetmasszázs. A tornagyakorlatokkal kombinált módozatokat szintén sok helyütt alkalmazzák. A vízkúra sokaknak hangozhat ismerősként, hiszen hazánkban többféle gyógyításra alkalmas fürdőhely található. A csornai nyugdíjas egyetem előadója szerint az ezekben rejlő gyógyerőt akkor lehet hatékonyan kihasználni, ha ismerjük az összetételüket és az ásványi anyagok szervezetre gyakorolt hatásait. A harmónia kialakításához segíti az embereket az érzelmekre alapozott zene- és táncterápia. A szakértő szerint mindegy, hogy ki melyiket választja, a lényeg, hogy az illető hasznára legyen, és hozzájáruljon egészsége megőrzéséhez.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek