Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egyházzenei bemutató a csornai Jézus szíve templomban

Kifejezetten jónak tartja a Győri Székesegyház karnagya a csornai Jézus szíve templom akusztikáját, a kórusok fellépése szempontjából pedig előnyösnek nevezte a szentélybe vezető lépcsőt, ahol a Szent Cecília kórustalálkozó alkalmából egymást követték az énekes imádságok.

A Győri Egyházmegye huszonöt éve megrendezi a hagyományos Szent Cecília-kórustalálkozót, melyre idén a rekonstrukciós munkálatok miatt nem a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban, hanem Csornán, a Jézus szíve plébániatemplomban került sor.
– Nagyon szépen köszönjük Varga Balázs plébánosnak a segítséget – köszönte meg Katona Tibor a helyiek segítségét, mellyel hozzájárultak a szervezési feladatokhoz, valamint a kórusok méltó fogadásához. A 26. alkalommal megrendezett kórustalálkozó időpontját ebben az esztendőben is legalább három emlékezetesebb alkakomhoz igazították: a Szent Cecília-naphoz, Krisztus Király vasárnapjához, valamint az adventi ünnepségsorozathoz.
A Szent Cecília- találkozó betekintést nyújt az egyházmegyei kórusok, templomi énekkarok működésébe. A szervezők a „szent zene szolgálatára” szegődött csoportok egyfajta bátorításának szánják ezt a programot, mely nem feltétlenül a profi énekkarok megszólaltatását tűzi ki célul, hanem a szívvel-lélekkel daloló kisebb kórusoknak nyújt bemutatkozási lehetőséget. Az énekkarok egymást is megtisztelik azzal, hogy meghallgatják a többiek előadásait, majd kötetlen beszélgetés formájában ismerkednek a más településekről érkező dalkörösökkel. Régebbi és új ismerősök köszöntik egymást az egyházmegyei énekes közösségek erősítése céljából szervezett találkozókon – jegyezte meg a karnagy.
Varga Balázs, Csorna plébánosa elmondta, hogy milyen felemelő, amikor a különböző egyházközségekből érkezők együtt dicsőíthetik az Istent, hisz valamennyien arra törekednek. hogy dalaikkal a liturgiát szebbé tegyék.

Beküldés dátuma: 2017. 12. 11.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play