Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Egyházzenei bemutató a csornai Jézus szíve templomban

Kifejezetten jónak tartja a Győri Székesegyház karnagya a csornai Jézus szíve templom akusztikáját, a kórusok fellépése szempontjából pedig előnyösnek nevezte a szentélybe vezető lépcsőt, ahol a Szent Cecília kórustalálkozó alkalmából egymást követték az énekes imádságok.

A Győri Egyházmegye huszonöt éve megrendezi a hagyományos Szent Cecília-kórustalálkozót, melyre idén a rekonstrukciós munkálatok miatt nem a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban, hanem Csornán, a Jézus szíve plébániatemplomban került sor.
– Nagyon szépen köszönjük Varga Balázs plébánosnak a segítséget – köszönte meg Katona Tibor a helyiek segítségét, mellyel hozzájárultak a szervezési feladatokhoz, valamint a kórusok méltó fogadásához. A 26. alkalommal megrendezett kórustalálkozó időpontját ebben az esztendőben is legalább három emlékezetesebb alkakomhoz igazították: a Szent Cecília-naphoz, Krisztus Király vasárnapjához, valamint az adventi ünnepségsorozathoz.
A Szent Cecília- találkozó betekintést nyújt az egyházmegyei kórusok, templomi énekkarok működésébe. A szervezők a „szent zene szolgálatára” szegődött csoportok egyfajta bátorításának szánják ezt a programot, mely nem feltétlenül a profi énekkarok megszólaltatását tűzi ki célul, hanem a szívvel-lélekkel daloló kisebb kórusoknak nyújt bemutatkozási lehetőséget. Az énekkarok egymást is megtisztelik azzal, hogy meghallgatják a többiek előadásait, majd kötetlen beszélgetés formájában ismerkednek a más településekről érkező dalkörösökkel. Régebbi és új ismerősök köszöntik egymást az egyházmegyei énekes közösségek erősítése céljából szervezett találkozókon – jegyezte meg a karnagy.
Varga Balázs, Csorna plébánosa elmondta, hogy milyen felemelő, amikor a különböző egyházközségekből érkezők együtt dicsőíthetik az Istent, hisz valamennyien arra törekednek. hogy dalaikkal a liturgiát szebbé tegyék.

Beküldés dátuma: 2017. 12. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés