Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Egyiküknek sem kenyere a veszekedés

A második ciklusát töltő Dukai Miklós négy évtizednyi vasúti szolgálat után  mehetett nyugdíjba, s  ugyanazon esztendő őszén mindjárt újabb feladatot vállalt. Mint mondta, azért nem volt ez annyira váratlan, hiszen a KDNP tagjaként készült a közéleti szereplésre, s több választási fordulón tartotta a kapcsolatot az emberekkel, valamint terjesztette a szórólapokat. Úgy tűnik, tevékenységével elégedett volt a lakosság, mert tavaly megint őrá adták a voksukat.
A Trianoni emlékmű kialakításának története még Dukai Miklós egyházközségi elnöki korára vezethető vissza: A plébánia padlásán porosodó, korábban több helyen szolgált harang a majorok megszűnése után vált látszólag feleslegessé. Az elnök felvetette az akkori polgármesternek és kanonoknak, hogy Kapuváron is mementót kellene állítani az első világháborút lezáró békeszerződésről. Helyszínül a tűzoltószertár melletti parkosított környezet szolgált, s azóta itt tartják a kettős állampolgárságról szóló, sokaknak kudarcot jelentő népszavazással kapcsolatos megemlékezéseket. – Akik eljönnek, szívből teszik és örülnek, hogy ilyen emlékmű is van a városban – jegyezte meg a képviselő, aki a ‘90-es évek elején Zsebedics kanonok megkeresésére lépett be a kapuvári egyházközségbe. Nem egészen tíz év múlva a tisztújításon az addig képviselői tagként tevékenykedő Dukai Miklóst  világi elnöknek választották.  Ebbéli minőségében aktív részt vállalt az új plébánia építésével kapcsolatos  feladatokban, a katolikus óvoda elindításában, s legutóbb a Fő téri templom homlokzatáról lehulló kőgolyók helyreállításában. Mint önkormányzati tag hozzátetette: ha nézeteltérésbe kerülnek a képviselők, azt  nem a nagy nyilvánosság előtt teszik, hanem megpróbálnak a négy fal között megegyezni. – Nincs széthúzás, nincs veszekedés, amit meg kell oldani, megtesszük egymás között – folytatta Dukai Miklós. Körzetének legsürgetőbb feladatai közt említette a “tesze köz”gyalogjárdájának, útjának és csapadékvíz-elveztőjének a megépítését.  A Táncsics és Alsómező utcát összekötő, pár száz méteres poros út várja még a felújítást, továbbá EU-komfortossá kellene alakítani a MEDOSZ-pályánál lévő játszóteret. A képviselő továbbra is szorgalmazza a hatékony pályázatfigyelést, és amint lehetséges, ezek kihasználását a város érdekében.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play