Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Egymást érték a testületi ülések Kapuváron

A megszokottnál is gyorsabban zajlott a február 29-i képviselő-testületi ülés, melynek egyetlen oka volt: elsősorban technikai jellegű kérdésekkel foglalkoztak a városatyák. Az önkormányzatoknak igazodniuk kell a gyorsan változó törvényekhez, az intézmények alapító okiratainak módosítását is magával hozza.

A költségvetési rendelet határidőre történő megalkotása, valamint a tisztánlátás vezérelte a kapuvári képviselőket, hogy egy héten belül két testületi ülést tartottak a városházán.
– Minél előbb látni akarjuk, hogy miből fogunk gazdálkodni az év során, hogy mely források állnak a rendelkezésünkre, és milyen lesz a tervezhető kiadási oldal – hangsúlyozta Hámori György.
Az önkormányzat többek közt szerződést kötött a közszolgáltatási feladatok ellátására létrehozott Kapukom Kft.-vel. Hogy mennyire elégedett a városi cég működésével, a kérdésre így válaszolt a polgármester: Nála ez mindig valamilyen viszonyítási alaptól függ. Induláskor nagyon sok ellátandó terület jutott a Kapukom Kft.-nek, amit félig-meddig próbának szánt a városvezetés.
– A cég olyan közszolgálati feladatok ellátására jött létre, amelyeket eddig a vállalkozói szektor végzett. A kft. ebből a szempontból jól működik, de vannak olyan területek is, amelyeket nehezebben látnak el. Több idegenforgalmi szezon után jöttek rá például, hogy Hany Istók Kerékpáros Centrum helyileg nem alkalmas arra, hogy napi szinten működtessék az ott lévő éttermet, de csoportfoglalásokra és konferenciák rendezésére kiválóan alkalmas – tette hozzá Hámori György.

Kapuvár is szeretne részt vállalni a fiatalok családi otthonteremtési programjában, de problémát jelent, hogy nincs szabadon értékesíthető építési telek, amely viszont a rendezési terv szerint is elfogadható lenne, magántulajdonban van. Mivel lehetetlen megegyezni az ingatlanok gazdáival, ettől a lehetőségtől is elestek. Kapuvár csak városi tulajdonú területben gondolkodhat, ezért értékesítésre jelöltek ki négy telket a település belterületén. A használt lakások pedig azért nem jöhetnek szóba, mert állandó lakói vannak a szociális bérleményeknek. Az önkormányzatnak talán a magánszektorban épülő lakások terén lenne valami keresnivalója.

A kapuvári önkormányzat szeretné hozzásegíteni a lakosságot az olcsóbb családi üdültetéshez.
A kapuváriak tudják, hogy a Balatonnál lévő céges üdülők szinte mindig száz százalékos telítettséggel működnek, de talán a közös fürdős volt gyerektábori részlegen lenne még több hely. Az önkormányzatnak azonban tudomásul kell vennie, hogy az üdülési szokások jelentősen megváltoztak, ezért az emberek nem kapkodnak a régi hagyományos, tábor jellegű szállásokért. Kapuvár két faházat újíttatott fel pályázati pénzből, azonban ez kevés lesz az igények kielégítésére.

Tovább szeretnék komfortosítani a Kapukom Kft. kezelésében lévő balatonakali tábor faházait, ahova viszont be kell vezetni a vizet és a szennyvizet, továbbá konyhai részt és fürdőt kell még kialakítani.

Beküldés dátuma: 2016. 03. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés