Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Egyre többen használják Beled felújított köztereit

Az idén házasodott Buti-Kőhalmi Kata bátran ajánlja az esküvőt tervező pároknak a beledi kerékpáros pihenőt, mert mindamellett, hogy szép zöld környezetben van, rendkívül tágas. Ha esik, ha fúj, vagy épp ragyogóan süt a nap, a szertartást kulturált körülmények között lehett megtartani.

Buti-Kőhalmi Kata a 2013. szeptember 8-i Delta bulin ismerkedett meg férjével Csornán. A találkozók egyre sűrűbbek lettek, majd elhatározták, hogy összeházasodnak. 2016 őszén megtartották az eljegyzést, 2018. szeptember 8-án pedig egybekeltek.
– Mindenképpen szabadtéri helyszínt szerettünk volna választani, mert nagy a rokonság. Közülük többen csak a polgári és a templomi szertartásra jöttek el – mesélte Kata, aki a szülőkkel közösen tanakodott azon, hogy hol találnak olyan helyet Beledben, ahol nemcsak elfér mindenki, hanem végig tudja követni az ünnepi pillanatokat. Az édesanyának jött az ötlete, hogy érdemes lenne megnézni a kerékpáros pihenőt. Már az első szemle alkalmával gyönyörűnek találták, ezért az ara négyfős „dekoros” csapata felmérte a kínálkozó lehetőségeket. Nagy tervekkel vágtak neki a munkának, és szépen feldíszítették a helyszínt, mely minden szempontból megfelelt. A nap nem tűzte a vendégek fejét, de a fedett rész jól átszellőzött, hiszen az építmény oldala szabadon van. A takarításról és a székekről maguk gondoskodtak, de megérte a fáradozás, mert az esküvő nagyon jól sikerült. A hajnali öt után hazatérő vendégsereg mindennel elégedett volt. A fiatal pár már a gyermekvállalást tervezi, és elhatározták, hogy Beledben fognak letelepedni.

A beledi családok már tavaly felfedezték maguknak a kerékpáros pihenőt, ahol idén céges rendezvényeket is tartottak.
– A legörömtelibb számunkra, hogy egy beledi fiatal pár itt tartotta a polgári esküvőt – fogalmazott Major Jenő. A polgármester szerint mindebből arra lehet következtetni, hogy a legmeghittebb családi ünnepek megtartására is alkalmas a terület. A városvezető is jelen volt a menyegzőn, így meggyőződéssel mondta: jó helyet választottak a házasulandók.
A Fő téri őstermelői piac teljes átadása még nem történt meg, mert néhány utcai bútor hiányzik, de ezen a helyen is tartottak már két rendezvényt. A könyvtár ide szervezte az olvasómaratont, mely nagy érdeklődés mellett zajlott, másik alkalommal pedig az orosházi fúvószenekar egyórás szabadtéri koncertjét hallgathatta meg a közönség.
Major Jenő szerint a terek, utcák felújítása nem lehet öncélú, mert amellett, hogy szép látványt nyújtanak, élettel kell megtölteni azokat. Jó érzés, hogy örömmel eljönnek az emberek és élvezik a programokat. A folytatásban megújul az egészségház előtti tér, ahol elvégzik a vízelvezetést, betonozást és térkövezést. A szabadon álló területeket beültetik növényekkel, amihez igénybe veszik egy tájépítész segítségét.

Beküldés dátuma: 2018. 10. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés