Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Együtt rezdülnek a kórustagok

 Buza Béla karnagy vezetésével működött az a kórus, melynek munkáját folytatja a hét éve alakult Haydn Vegyeskar Egyesület. A «mester» nyugdíjba vonulása óta Kapuiné Titz Ildikó és Lukovits Györgyi vette át a csapat irányítását. A pedagógusok szakmailag és emberileg is megértik egymást, a kórustagok pedig egyhangúlag elfogadták a két karnagyot. A tíz-tizenöt állandó taggal rendelkező csapat évtizedek óta együtt énekel, s időközben a fiatalabb generációból is csatlakoztak hozzájuk.
Az énekesek minden jelentősebb helyi rendezvényen részt vesznek, állandó fellépéseiket pedig már az év eleji programtervezetben feltüntetik. A kórustagok zöme nem rendelkezik zenei képzéssel, de lelkesedésük mindent kárpótol, és kíváncsian várják a karnagyok útbaigazítását. Az egységes megszólalás miatt természetesen rutinfeladattá váltak a szakemberek által vezetett hangképző órák. Az előadók nem csak a munkában, hanem a sikerben is osztoznak egymással. Az amatőr kórus 2010-ben az országos versenyen a kategóriája legmagasabb fokozatát szerezte meg. Széles repertoárjukban a vallásos jellegű darabok mellett világi énekek egyaránt szerepelnek. Amennyiben kedvet kapott valaki az éneklésre, keresse fel bátran a csapatot, mert bármikor bekapcsolódhat a munkájukba, és ha úgy érzi, hogy megérett a színpadi fellépésre, a nyilvános előadásokon is megmutatkozhat. A hagyományosan megtartott karácsonyi koncert hangulata felülmúlhatatlan: hetven-nyolcvan énekes áll egy időben a színpadon, mert ilyenkor vendégfellépőnek hívják a térségi általános iskola diákkórusát. Szerepük még ebben sem merül ki, mert – a többi zenei csoporttal való együttmunkálkodás során – sokat tesznek a helyi művészeti csoportok összetartásáért.
Az egyesületként működő kórus éven át számíthat a polgármester, a képviselő-testület és a plébános támogatására, s örömmel fogadják a jövedelemadó egy százalékának felajánlásait is.

Beküldés dátuma: 2014. 02. 25.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play