Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Együtt rezdülnek a kórustagok

 Buza Béla karnagy vezetésével működött az a kórus, melynek munkáját folytatja a hét éve alakult Haydn Vegyeskar Egyesület. A «mester» nyugdíjba vonulása óta Kapuiné Titz Ildikó és Lukovits Györgyi vette át a csapat irányítását. A pedagógusok szakmailag és emberileg is megértik egymást, a kórustagok pedig egyhangúlag elfogadták a két karnagyot. A tíz-tizenöt állandó taggal rendelkező csapat évtizedek óta együtt énekel, s időközben a fiatalabb generációból is csatlakoztak hozzájuk.
Az énekesek minden jelentősebb helyi rendezvényen részt vesznek, állandó fellépéseiket pedig már az év eleji programtervezetben feltüntetik. A kórustagok zöme nem rendelkezik zenei képzéssel, de lelkesedésük mindent kárpótol, és kíváncsian várják a karnagyok útbaigazítását. Az egységes megszólalás miatt természetesen rutinfeladattá váltak a szakemberek által vezetett hangképző órák. Az előadók nem csak a munkában, hanem a sikerben is osztoznak egymással. Az amatőr kórus 2010-ben az országos versenyen a kategóriája legmagasabb fokozatát szerezte meg. Széles repertoárjukban a vallásos jellegű darabok mellett világi énekek egyaránt szerepelnek. Amennyiben kedvet kapott valaki az éneklésre, keresse fel bátran a csapatot, mert bármikor bekapcsolódhat a munkájukba, és ha úgy érzi, hogy megérett a színpadi fellépésre, a nyilvános előadásokon is megmutatkozhat. A hagyományosan megtartott karácsonyi koncert hangulata felülmúlhatatlan: hetven-nyolcvan énekes áll egy időben a színpadon, mert ilyenkor vendégfellépőnek hívják a térségi általános iskola diákkórusát. Szerepük még ebben sem merül ki, mert – a többi zenei csoporttal való együttmunkálkodás során – sokat tesznek a helyi művészeti csoportok összetartásáért.
Az egyesületként működő kórus éven át számíthat a polgármester, a képviselő-testület és a plébános támogatására, s örömmel fogadják a jövedelemadó egy százalékának felajánlásait is.

Beküldés dátuma: 2014. 02. 25.

Kapcsolódó hírek

  • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

    A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

További hírek

Hirdetés
DANUBIUS play