Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Eladó a téti Európa Ház

Egy ideje kikerült az eladó tábla a téti Európa Házra, mivel tulajdonosa szeretné értékesíteni. Célszerű hasznosítása régóta téma a településen, mert olyan tartalommal akarják megtölteni az épületet, mely a nagyobb közösséget szolgálja.

Beszélhetünk múlt időben is a téti Európa Házról, hiszen működésének idején felélénkítette a település kulturális életét, de most inkább a jövő, vagyis a hogyan tovább foglalkoztatja a szakembereket. Köztudott, hogy financiális problémák miatt zárt be a jelenleg magánszemély tulajdonában lévő épület, melynek sorsát kár lenne az enyészetre hagyni.
Sok civil szervezet működik a városban, ezért a Vocational Academy Alapítvány alapítója másfél évvel ezelőtt közös beszélgetésre hívta őket, felajánlva az „otthontalan” csoportoknak az Európa Ház adta lehetőségeket. Nagy Ottó szerint nagyon előnyös áron lehet megszerezni az épület első részét, mert az annak idején 54 millió forintnyi ráfordítással megépült ingatlant ma mindössze 25 millió forintért árulják. A civil csoportok egy része a művelődési ház emeletén kapott helyet, ahova az idősebbeknek nehézkes a feljutás. A megszólaló úgy gondolja, hogy az akadálymentesített épületben sokkal hatékonyabban tevékenykedhetnének. Első lépésben az Európa Ház vásárlásához szükséges forrást kellene megtalálniuk, ezért Tét polgármesterének közreműködésével újabb egyeztető tárgyalásokra készülnek. Nagy Ottó nem számít azonnali megoldásra, de apránként el lehetne jutni a megoldáshoz. Minden ötletet szívesen fogadnak – jegyezte meg a riportalany. Nézete szerint jól járnának a civilek, ha az Európa Házba való költözés után nemcsak fizikailag, hanem szervezetileg is közelednének egymáshoz. Közös jövőjüket klaszter formájában tudná elképzelni, hisz növelve erejüket, az uniós projektekre is nagyobb eséllyel pályázhatnának.

Beküldés dátuma: 2016. 02. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés