Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Elismerték a munkáját

Dr. Egresiné dr. Kiss Mária 30 éves közszolgálati munkája elismeréseként idén nyáron megkapta a Csorna Szolgálatáért Díjat, aminél számára talán még többet ér a képviselő-testület egyhangú szavazata, valamint az, hogy felterjesztette a jegyző. Mielőtt a paragrafusok ismerője lett, az újságírás gondolatával kacérkodott, de végül a pécsi joghallgatók egyetemi előkészítő táborában kötött ki. Esetében családi indíttatásról szó sem lehetett, hiszen édesanyja egyenesen ellenezte pályaválasztását, mert a katedrán szerette volna látni lányát, de azért az édesapa jónak tartotta az ötletet.
Dr. Egresiné dr. Kiss Mária a kötelező gyakorlati idő letöltése után maradt a városi tanácsnál, ahol gyámügyesként indult szakmai karrierje. A város gyámhatósági teendőit egyedül látta el, mivel akkoriban még nem működött külön családsegítő és gyermekvédelmi központ. A rendszerváltáskor már a titkárságon dolgozott, melyet sokkal nyugodtabb helynek érzett az előbbinél. Az önkormányzati rendszer kiépítéséhez rengeteg kompromisszumra volt szükség, mert a tanácsokat felszámoló munka néha  a vitát és az éjszakába nyúló ülésezéseket sem nélkülözte. Utólag visszatekintve örül annak, hogy részese lehetett ezeknek a történelmi változásokat előidéző folyamatoknak.  1991-ben az igazgatási osztály élére állt, és 2000-ben a gyesről visszatérő szakembert aljegyzőnek választották, amiből kifolyólag megbízatásainak köre még szélesebb lett.
Dr. Egresiné dr. Kiss Mária szerint akkor működik jól a hivatal, ha annak tevékenysége az ügyfeleknek fel sem tűnik, és az általa fontosnak tartott értékek megjelennek a képviselő-testület, valamint a városvezető munkájában is. A hivatali dolgozóknak az állampolgároktól kapott elismerés nagyon sokat ér, de ezért nekik sokat kell tenni. – Mi hatósági ügyeket intézünk, azaz jogokat és kötelezettségeket állapítunk meg, ebből pedig az következik, hogy nem mindenki elégedett a döntésünkkel. Fontos, hogy hitelesen adjunk tájékoztatást. Én mindig azt mondom a dolgozóknak, hogy a nemet is úgy kell tálalni, hogy azt is megköszönjék – fogalmazott a csornai aljegyző, akinek eredményes munkáját a városi díjjal szintén elismerték.
Beküldés dátuma: 2012. 09. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés