Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Elkészült az új és fellélegzett a régi 86-os út

Vásárosfalu nagy fába vágta a fejszéjét az evangélikus templom építésével, melynek egyelőre az alapozásánál tartanak. Szeretnék, ha a szakmai segítség mellett nagyrészt társadalmi munkában készülne el az épület.

Vásárosfalu nem tartozik a nagyobb lélekszámú települések közé, mégis szinte minden héten történik olyan esemény vagy felmerül valamilyen megoldandó feladat, amely cselekvésre készteti az embereket. Az idősek napján vacsorával vendégelték meg a falu korosabb lakóit. Az önkormányzat 5 ezer forinttal járul hozzá a karácsonyi ajándékozáshoz, aminek nagyon örültek a helyiek. Több mint hetvenen szórakoztak a Márton-napi libabálon, mely másnap hajnalban ért véget. A mulatság bevételét minden évben felajánlják valamilyen nemes célra. A tavalyihoz hasonlóan, idén szintén az evangélikus templom építésére tették félre az összegyűlt pénzt. Már azt is nagy előrelépésnek tekintik, hogy idén lerakják a templom alapjait. A helyieket nem kellett sokat noszogatni, az első hívó szóra megjelent közel egytucat ember, és nekilátott a munkának. Az önkormányzat és az evangélikus gyülekezet erejéhez mérten, anyagilag is támogatja a beruházást, melyhez egyként felsorakoztak a helyiek, hogy részt vegyenek az építkezésben. Molnár Sándor rokonságából egy-egy mérnök és építőipari technikus is vállalta a szakmai irányítást.
A 86-os elkerülő építéséről különböző módon vélekednek az emberek. Az optimisták szerint Vásárosfalu csak nyert a beruházással, mert sokkal élhetőbb lesz, ezenkívül néhány perc alatt elérhető lesz Győr vagy Szombathely. Aki nem akarja igénybe venni a település határánál lévő felhajtót és a régi 86-oson közlekedik, szintén jól jár, mert sokkal kisebb forgalommal kell számolnia.
Az adventi időszakban bensőséges ünneppel készült a kultúrház, Mikulásra pedig kis műsorral örvendeztették meg a kisebbeket. A falu vezetése nemcsak az időseket, de a gyereket vállaló fiatalokat is nagy becsben tartja. A nullától a középiskolás korig bezárólag 7 ezer 500 forintra számíthatnak a gyermekek. A szilvesztert összeszokott társaság fogja köszönteni a vásárosfalui kultúrotthonban.
Molnár Sándor szerint átlagos év volt 2016. A polgármester csak azt sajnálja, hogy nem bírálták még el a kultúrház felújítására beadott 22 milliós pályázatot. A település vezetése mindenesetre félretette az 5 millió forint önerőt, és bizakodnak, hogy ha idén nem is, de jövőre megkapják a pozitív válasz, és jól indulhat 2017.

Beküldés dátuma: 2016. 12. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés