Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Élménnyel teli programok Kapuváron

Két nagy rendezvényt is tartott a szünidőt megelőző időszakban a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ. A sportnapról és a drogprevenciós programokról Odoricsné Buthi Krisztina beszélt televíziónknak.

Az intézmény udvarán megrendezett sportnapon tizenkét iskolai osztályt láttak vendégül. Ezzel a kalandnapi meghívással jutalmazták a tavalyi élelmiszergyűjtés legeredményesebb diákjait. A 2020 karácsonyára szervezett akción több mint háromezer kilogramm tartós élelmiszert gyűjtöttek össze a kapuvári és a mihályi iskolák tanulói.
Tartalmas napnak néztek elébe a gyerekek, mert tizenkét állomásra tervezett ügyességi és sportfeladatok várták őket délután négy óráig. Izgalmas feladatnak bizonyult a lézerharc, ezenkívül kipróbálhatták a légvárat, a ládaépítést, bekapcsolódhattak a bűvészmutatványba, felmászhattak a gumifalra. Izgalmas játéknak bizonyult a slackline, vagyis a két fa közé kifeszített hevederpálya. Nagyon élvezték a tomahawk hajítást, és végigmehettek az exatlon, valamint gokart pályán is,
A gyerekek osztályonként adták elő táncos produkciójukat, amelyről videofelvétel is készült. Az egyes osztályok forgószínpad szerűen váltották egymást, hogy egy időben ne tartózkodjanak sokan ugyanazon a helyen.

A Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ márciusban tett közzé egy videó- és plakátkészítő versenyre szóló felhívást. A szép számú jelentkező közt ott voltak a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum, a Deák Ferenc Közgazdasági Technikum, valamint a Kovács Margit művészeti iskola diákjai, ezenkívül a beledi általános iskolások, továbbá a kapuvári Pátzay nyolcadikosai. A felsorolt intézmények tanulóit várták arra a megyei önkormányzat nyertes pályázatából megvalósított drogprevenciós programra, melyen több mint kétszáz felső tagozatos és középiskolás fiatal versenyezhetett. Az életkoruknak megfelelően választották ki számukra a csata arénát és a légvárat. Az állomásokon olyan önismereti, konfliktus és stresszpontot alakítottak ki, ahol személyiségfejlesztő feladatokkal találkozhattak. A drogfogyasztó fiatalok helytelen életmódját bemutató történetet a részt vevő diákok utólag dolgozták fel a szakemberek útmutatásai szerint. A rendőrség szituációs játékokkal szemléltette, hogy milyen az alkohol vagy drog miatt bódult állapotba került személy mindennapja. A tanulók a próba során, következmények nélkül tapasztalhatták meg, hogy a kábítószer mennyire megváltoztatja az illető tudatállapotát és viselkedését. Tanulságos volt egy korábbi szerhasználó interaktív beszélgetése. Az ételkóstolóval egybekötött egészségponton a tudatos táplálkozásra hívták fel a figyelmet.
Odoricsné Buthi Krisztina elmondta, hogy olyan ismeretterjesztő előadások és élményteli feladatokat szerveztek a tanulóknak, melyek remélhetőleg ráébresztik őket az illegális szerek veszélyeire. A zsűrizésben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság volt a szolgáltató központ munkatársainak segítségére.

Beküldés dátuma: 2021. 06. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés