Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Élménylövészet, a profiknak pedig versenyszerű sportlövészet a himodi lőtéren

Több mint harmincan neveztek be a Bázis Lövész Egyesület feketelőporos elöltöltős versenyére és a nyári szünet után legközelebb ősszel rendeznek hasonló programot az érdeklődőknek.

A Bázis Lövész Egyesület idén nyáron a himodi lőtéren tartott családi napot, melyen elsősorban a szervezet tagjai és a közvetlen hozzátartozóik vettek részt, de miután a különböző médiafelületeken is nyilvánosságra hozták előzetesen a programot, a környékről sok külsős csatlakozott hozzájuk.
A Rábaközi Médiacentrum nézőit Szabó Árpád, a Bázis Lövész Egyesület elnöke tájékoztatta az előzményekről: Elmondta, hogy pályázatot nyújtottak be a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesülethez. Hámori György elnök közreműködésével 2,9 millió forintot nyertek a rendezvények, az eszközfejlesztés és a marketingtevékenység támogatására. Lukácsi Attila, Himod polgármestere a gyerekek nem kis örömére édességgel járult hozzá a nap sikeréhez. A programokat a Hanyi Íjászok Hagyományőrző Egyesülete, a Kapuvári Hajdúk és Gartai Muskétások Hagyományőrsége és egy soproni AIR-SOFT-os csapat, valamint a Montanus Kutyakiképző Iskola színesítette. A többi eseményt a Bázis Lövész Egyesület tagjai koordinálták: légpuskás és -pisztolyos lövészetet tartottak az érdeklődőknek és ezzel párhuzamosan Bázis-kupa néven zajlott a feketelőporos elöltöltős verseny is.

Ami a taglétszámot illeti, megfigyelhető valamilyen szintű lemorzsolódás, de szerencsére nincs gond az utánpótlással, így idén nyolc fővel gyarapodott az egyesület létszáma – mondta Szabó Árpád. A környékbeli civilek is megtalálják a lőteret és minden hétvégén akad egy-két új látogató, ezenkívül vonzó lehet a szervezet „élménylövészeti” promóciós csomagja is – tette hozzá a egyesület elnöke. Szombat délutánonként az egyesületi tagok gyakorolnak a lőtéren, de telefonos egyeztetés után, a biztonsági előírások betartása mellett szívesen fogadják a látogatókat is.
Mit tegyen, aki szeretne csatlakozni a csapathoz? A klubtagok vagy az ismerősök ajánlása után csak ki kell tölteni a hivatalos iratokat. Amennyiben a jelentkező befizette a tagsági díjat, onnantól nincs akadálya a lövészetnek.

A Bázis Lövész Egyesület legközelebb az ősz folyamán szervez feketelőporos elöltöltős versenyt szeptember 21-én, októberben pedig szerelt lőszeres minősítő megméretésre kerül majd sor. A régről megmaradt, formailag elavult, de üzembiztos fegyvereken kívül a mai kornak megfelelő, modern eszközökkel rendelkeznek. Nemrég igazi kuriózumra, egy 1873-as Winchester típusú alsókulcsos fegyverre tettek szert.

Beküldés dátuma: 2024. 09. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek