Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Élni kell a délutáni foglalkozások nyújtotta lehetőséggel

A midennapos testnevelés egyre több osztályt érint, ezért komoly kihívások elé állítja az intézményeket. A gyakorlati kivitelezéshez az edginél több tornateremre lenne szükség. Az egész napos iskola fogalma ma már nem ismeretlen a szülők előtt.

A kapuvári tankerület része a Kapuvár Térségi Általános Iskola (a városban működő három telephellyel), kiegészülve a babóti, a szárföldi, a veszkényi, a vitnyédi, az osli és a himodi tagiskolákkal. Ide tartozik még a beledi, valamint a mihályi általános iskola ciráki telephelyével. Az említett intézményekben szeptember 1-jével összesen 1576 tanuló kezdte meg a 2014/2015-ös tanévet. 172-en először ismerkedtek a betűk és a számok világával, 106 fiatalnak pedig már a pályaválasztáson kell gondolkodnia – számolt be televíziónknak Biczó Kálmán tankerület vezető. A tankönyvcsomagok időben megérkeztek, csak néhány hiánypótlása volt szükség.

Az első-második-harmadik, valamint a kilenc-tíz és tizenegyedik osztály tanulói mindennapos testnevelésen vesznek részt. A Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium tornatermét egy időben két osztály használja. A tavasz folyamán mutatkozhattak be azok az egyházak, amelyek vállalták a hit és erkölcstan oktatását az iskolában. A kapuvári tankerületben a római katolikus, a református, az evangélikus és a Hit Gyülekezete felelt meg a feltételeknek.

Fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, ezért minden intézmény bekapcsolódott az iskolagyümölcs-programba. Utóbbi azt jelenti, hogy a diákok minden nap friss zöldséghez, gyümölcshöz jutnak, illetve ivólevet fogyaszthatnak.
A felső tagozatosok a tagiskolákba menetrend-szerinti járatokkal közlekednek, az alsósokat pedig iskolabuszokkal szállítják. Ebben nagy segítségükre vannak az önkormányzatok.
Az órák után változatos programokon, szakkörökön foglalják le a diákok figyelmét. Biczó Kálmán a szülőket arra kérte, hogy ne vigyék haza gyermekeiket, mert hasznos időtöltést kínálnak a tanulóifjúság számára. A tehetséggondozás, illetve a lemaradók felzárkóztatása is könnyebben megvalósítható, amennyiben az érintett nebulók rászánják a plusz időt.
A Metrum Zeneiskolában felkészült pedagógusok várják a zeneművészet, illetve a hangszerhasználat iránt érdeklődő gyerekeket.

Beküldés dátuma: 2014. 10. 21.

Kapcsolódó hírek

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play