Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Élő zenei kísérettel emlékeztek a névadóra

Az iskola névadójára, Joseph Haydnre emlékeztek nemrégiben Fertődön. Az osztrák karmester zenei tehetsége már gyermekkorában megmutatkozott. A  muzsikát eleinte inkább hallgatta, mint tanulta, de nyolc éves korában felfedezték kitűnő adottságait. Az alkalmi munkákból tengődő művész éjszakákba nyúlóan komponálta darabjait. Az igazi fordulatot az1761-es esztendő hozta meg számára, amikor az Esterházy családnak másod-, később első karmestere lett. Művei egyre népszerűbbek lettek, ami meghozta a zeneszerzőnek a soha nem szűnő európai népszerűséget.  Haydn naplójában a következőket jegyezte le: sok a gondterhelt ember, akiknek műveivel nyugodalmat, enyhülést szeretett volna hozni.  Élete során mindvégig ez a gondolat táplálta erejét.
A visszaemlékezést követően a diákok elhelyezték koszorúikat az iskola falain belül található Joseph Haydn-mellszobor talapzatánál. Az ünnepség az intézmény kamaratermében folytatódott, ahol a szorgos növendékek bemutatták hangszeres tudásukat a hűséges közönségnek. A találkozó végén a látogatók meghívást kaptak a zeneiskola következő koncertjére.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 15.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play