Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Elsimult minden akadály a vasalórendszereket javító cég kapuvári fejlesztése elől

A kapuvári ipari parkban indította el a Laurastar cégcsoport ezévi legnagyobb beruházását: egész világra kiterjedő alkatrészlogisztikai centrumot,valamint fejlesztési és tesztközpontot, továbbá javítóbázist építenek a rábaközi településen. A bővítés új minőségi munkahelyeket is jelent.

Ha a vállalat fejlődik, abból a város is profitál, a dolgozók pedig sokkal jobb körülmények között fognak dolgozni – állapította meg Hámori György a Laurastar Kft. alapkőletételét követően.
A Laurastar tulajdonosa Dale Carnegie amerikai írót idézte: «A világ legtöbb fontos dolgát olyan emberek érték el, akik akkor is tovább próbálkoztak, amikor már semmi sem segített.» Jean Mooney cége hosszútávú, tartós együttműködésre rendezkedett be Kapuváron. A jelenleg ötven főt foglalkoztató kft. vezetősége 2007-ben döntött úgy, hogy Kapuvárra telepítik a cserealkatrész-elosztóként is funkcionáló európai szervizközpontjukat. A harminchat éve fennálló cégcsoport túljutott már néhány nehezebb időszakon, amiért a tulajdonos köszönetet mondott a kitartóan dolgozó munkatársaknak.
Az egymillió euró értékű beruházás az engedélyek beérkezése után, valószínűleg már a jövő héten megkezdődhet. Az építkezés befejezését 2016 októberére tervezik. Ha elkészül az új üzemcsarnok, azontúl hogy Kapuváron dolgozzák ki a disztribútorokon keresztül alkalmazott felső kategóriás vasalókészülékek javítási technológiáját, az egész világot innen látják el a szükséges alkatrészekkel.
– A Kapuvár szintű településeknek nagyon jelentős előrelépés egy ilyen világcég letelepedése – mondta Hámori György. A polgármester szerint elismerés a városnak, hogy annak idején őket választották az európai központ létrehozására. Kapuváron ma már nem az állások számszerű növelése a legfontosabb, hanem a Laurastarhoz hasonló minőségi munkahelyek kialakítása, ugyanakkor a világcég magyarországi bővülése a térség egésze szempontjából is meghatározó lesz.

Beküldés dátuma: 2016. 05. 24.

Kapcsolódó hírek

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play