Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Eminens tanulók a beledi általános iskolában

A beledi általános iskola tanévzáró ünnepségén jutalmazták a kiemelkedő teljesítményt elért nyolcadikas diákokat. Televíziónk felkereste az eminens tanulókat, akiket kiváló tanulmányi eredményükért oklevélben és könyvjutalomban részesítették.

A gyórói Kő Evelin nemrég fejezte be az általános iskolát és ősztől a Soproni SzC Porpáczy Aladár Szakgimnáziumában folytatja tanulmányait. Mivel közel áll hozzá a matematika és a nyelvi képzés, egyértelmű volt számára, hogy a közgazdasági jellegű képzést választja. A volt nyolcadikas valamennyi tantárgyból kitűnő eredményt ért el, szorgalma és magatartása pedig példás.
– Sok tanulás és kemény munka van mögötte – fogalmazott a diáklány, aki egy-egy nehezebb tantárgy témazárója előtt akár napi két-három órát is tanult, más esetben viszont elegendő volt a fél óra. Leginkább az angolt, mint idegen nyelvet kedvelte. Evelin véleménye szerint kedvesek és segítőkészek, ezért csak jót tud mondani a beledi iskolában folyó oktatásról.
A beledi fiatal nyáron Erdélybe készül a volt osztálytársakkal, és családjával is elindulnak valamerre. Őszig még több egynapos kirándulás is belefér az idejébe a barátokkal. Ezenkívül szívesen foglalkozik húgával és kétéves kisöccsével, akinek még a játék tölti ki napja legnagyobb részét.
Evelin egyelőre izgatottan várja a Porpáczyt, ahol újfajta kihívások érik és biztos, jóval többet kell tanulni.

Dobos Dorina a nyolc év során végig jeles bizonyítványt kapott és csupán egy-két négyes csúszott be év végén. A matematikát és a nyelvtant nem sikerült teljesítenie száz százalékosan, de a jó érdemjegy is nagyon szép eredmény. A diák ennek ellenére a kedvencek közt említette a nyelvtant, továbbá az irodalmat és a rajzot. Szerinte a tanárok hozzáállásán is múlt, hogy melyik témakörhöz vonzódik a legjobban. Iskola után szívesen kiegészítette az órán hallottakat, mert egy-egy kérdéskörnek gyakran utánaolvasott. Mostanában thriller történetekkel borzolja az idegrendszerét, és ha nagyon izgalmas, akár egy nap alatt a végére ér.
Dorina szintén elutazik Erdélybe, a nyár fennmaradó részét pedig a barátokkal és a családjával tölti. Szeptembertől a csornai Hunyadi pedagógiás képzésén vesz részt, mert elképzelése szerint szívesen foglalkozna a gyerekekkel.

Göcsei Szabina a hetedik osztályt leszámítva minden esztendőben kitűnővel vagy jelessel fejezte be a tanévet. A továbbtanulás miatt még több időt és energiát fordított a tanulásra, így az idén kitűnő lett. A fontosabb dolgozatok és témazárók előtt napokban akár estig lapozta a könyveket. Mivel a nyelvtanulás áll hozzá a legközelebb a magyar és az angol tartozott a kedvenc tárgyaihoz.
Szabina nyári tervei közt szerepel az erdélyi utazás, de a helyben megszervezett sulis-napközis Erzsébet-táborban is jól érzi magát. Családjával egyhetes nyaraláson vesz részt Hajdúszoboszló környékén.
A beledi lány testvére a győri Krúdy Gyula Középiskolában tanul, ezért neki is erre az iskolára esett a választása. Ősztől a turisztikai és vendéglátóipari szakgimnáziumi képzésen fog részt venni.

Beküldés dátuma: 2017. 07. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés