Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Én lehettem a téti Ördög Nóra

Török Dzsesszika a reál és a humán tárgyakból egyaránt jól teljesít, de az igazi kedvenc az irodalom. A tanulásra napi egy-két órát fordított, ami nála nem feltétlenül az egyhelyben ülést jelenti: mászkálás közben jobban rögzülnek benne a dolgok, és ha úgy érzi, menet
közben beiktatja az evést és zenehallgatást.

Az általános iskolát tökéletes bizonyítvánnyal záró Török Dzsesszika kiváló tanuló és jó sportoló, de nem hazudtolja meg tini mivoltát: ő is szeret a barátokkal „lógni”. Szabadidejében otthon segít a szüleinek, hogy tehermentesítse őket, amennyire lehet. A  Kisfaludy-díjas téti lány iskolájától mindent megkapott: tudást, támogatást, odafigyelést és szeretetet.  A díjról annyit érdemes tudni, hogy Téten ez a legrangosabb elismerés, amelyet a diákok tanulmányi és sport eredményeik alapján kiérdemelhetnek. Az irodalom és történelem órákról csak felső fokban beszélhet. Kisebb korában valósággal ódzkodott az idegen nyelvektől, de felsőben a tanárok ezt is megkedveltették vele.
Dzsesszika irodalomszeretete már alsós korában megnyilvánult: állandó résztvevője volt a versmondó versenyeknek. Ötödiktől  olyan pedagógust kapott, aki nem a tanítói tekintélyét próbálta előtérbe helyezni, hanem partnere volt a diákoknak.
– Úgy tekintett ránk, mintha a barátunk vagy második anyukánk lett volna. Ő szerettette meg velem a versmondást – mesélte a riportalany, akinek másik kedvelt elfoglaltsága a kézilabda. A sportszeretet édesapja révén régóta benne van a családban, ezért már negyedikes korában részt vett első kézilabda edzésén. A győri csapat szurkolóját felpörgeti a meccsek izgalma.
Az iskolai rendezvények állandó résztvevője versmondóként és műsorvezetőként is meg szokott jelenni az intézmény közössége előtt.
– A gyereknapon én vezettem a téti Csilag születik műsort, így én lehettem a téti Ördög Nóra – jegyezte meg Dzsesszika. Hét-nyolc főből álló baráti csapatával most is tartja a kapcsolatot. A társaságban hangot ad véleményének, de kompromisszumkésznek tartja magát.
Az általánost befejező lány a győri Krúdy Gyula Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Középiskola, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolában folytatja ősztől tanulmányait. A téti lány minden bizonnyal itt is megállja a helyét, hiszen megkapta az alapokat: szülei kicsi korában belenevelték, hogy mindennél fontosabb a tanulás. Török Dzsesszikát főleg az idegenvezetői szakma vonzza, másik későbbre tartogatott álma pedig a jogász képzés.

Beküldés dátuma: 2014. 07. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play