Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Energetikai korszerűsítésre pályáznának

Rábatamásiban számítanak a hamarosan kiírásra kerülő uniós pályázatokra, de elsősorban energetikai fejlesztésben gondolkodnak. A lakosság tevékeny közreműködésére számítanak a virágos területek kialakításához.

A lassan két éve lezárult szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése óta nem volt nagyobb volumenű fejlesztés Rábatamásiban. Spiteller László a kisebb önerős beruházások közt említette az óvodai felújításokat. – Uniós forrásra pályáztunk ugyan, de nem voltunk sikeresek, illetve a hazai lehetőségeket sem tudtuk megragadni. Remélem, a következő időszakban ez meg fog változni, mert jelentős céljaink vannak – tette hozzá.

A nemrég beszerzett térkőgyártó gép próbaüzeme megtörtént, amire azért volt szükség, mert a település járdái felújításra szorulnak. Rábatamásiban kb. húsz kilométer hosszú gyalogjárda szakaszt gondoznak, ezért úgy döntöttek, hogy maguk állítják elő a térköveket. Utóbbi tevékenységbe bevonták a közmunkásokat, akik így értékteremtő munkát folytathatnak. Amennyiben a térkövekre megkapják a megfelelő minősítést, a lakosság részére is gyártani fognak. A közmunkásokat egyébként a mezőgazdasági idénymunkára is bevonnák.
– Megvásároltuk a malom épületét, amit telephelynek kívánunk kialakítani, s itt helyeztük el a térkőgyártó gépet is. A fólia alatt mezőgazdasági termékeket szeretnénk előállítani, amelyből az óvodai konyhát igyekszünk ellátni.
Rábatamásiban az önkormányzati intézmények, az óvoda, a polgármesteri hivatal, a nyugdíjasklub, a sportöltöző energetikai korszerűsítését tervezik. Az orvosi rendelőben a belső felújítást is beütemezték.
A meglévő bányatavak helyén látványtavat terveznek, mely köré parkot kívánnak létrehozni, továbbá szép, virágos területeket szeretnének kialakítani a községben, melyhez várják a lakosság segítségét.

Beküldés dátuma: 2015. 03. 31.

Kapcsolódó hírek

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play