Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Energetikai korszerűsítésre pályáznának

Rábatamásiban számítanak a hamarosan kiírásra kerülő uniós pályázatokra, de elsősorban energetikai fejlesztésben gondolkodnak. A lakosság tevékeny közreműködésére számítanak a virágos területek kialakításához.

A lassan két éve lezárult szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése óta nem volt nagyobb volumenű fejlesztés Rábatamásiban. Spiteller László a kisebb önerős beruházások közt említette az óvodai felújításokat. – Uniós forrásra pályáztunk ugyan, de nem voltunk sikeresek, illetve a hazai lehetőségeket sem tudtuk megragadni. Remélem, a következő időszakban ez meg fog változni, mert jelentős céljaink vannak – tette hozzá.

A nemrég beszerzett térkőgyártó gép próbaüzeme megtörtént, amire azért volt szükség, mert a település járdái felújításra szorulnak. Rábatamásiban kb. húsz kilométer hosszú gyalogjárda szakaszt gondoznak, ezért úgy döntöttek, hogy maguk állítják elő a térköveket. Utóbbi tevékenységbe bevonták a közmunkásokat, akik így értékteremtő munkát folytathatnak. Amennyiben a térkövekre megkapják a megfelelő minősítést, a lakosság részére is gyártani fognak. A közmunkásokat egyébként a mezőgazdasági idénymunkára is bevonnák.
– Megvásároltuk a malom épületét, amit telephelynek kívánunk kialakítani, s itt helyeztük el a térkőgyártó gépet is. A fólia alatt mezőgazdasági termékeket szeretnénk előállítani, amelyből az óvodai konyhát igyekszünk ellátni.
Rábatamásiban az önkormányzati intézmények, az óvoda, a polgármesteri hivatal, a nyugdíjasklub, a sportöltöző energetikai korszerűsítését tervezik. Az orvosi rendelőben a belső felújítást is beütemezték.
A meglévő bányatavak helyén látványtavat terveznek, mely köré parkot kívánnak létrehozni, továbbá szép, virágos területeket szeretnének kialakítani a községben, melyhez várják a lakosság segítségét.

Beküldés dátuma: 2015. 03. 31.

Kapcsolódó hírek

  • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

    Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

További hírek

Hirdetés