Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Enesei labdarúgópalánták

Szülői megkeresésre indult az utánpótlás nevelés Enesén, ahol foci serdülőcsapatot alakítottak, s ahogy jöttek az eredmények, meglátták benne a lehetőséget. A Bozsik-programhoz való csatlakozás után a hét, a kilenc és a tizenegy éves korosztállyal is  foglalkoztak, melyet azóta kibővítették a tizenhárom és tizenöt esztendős lányokkal és fiúkkal. – Tavaly az U9-es korosztállyal országos döntőn vehettünk részt a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség programjában – mesélte Dömötör Csaba. Hozzátette: idén megyei szintű eredményekkel büszkélkedhetnek. Az U11-es csapat elődöntőn szerepelt a Magyar Diáksport Szövetség által indított versenysorozatban, a 15 éves lányok szintén elődöntőt játszottak. – Ezenkívül amilyen tornán lehet, mi részt veszünk, és szép eredményeket érünk el – mondta a testnevelőtanár. A focistáknak az Enese SC főszponzori tevékenysége adja a biztos hátteret: a felszereléseket, a pályát és az öltözőt. A szülők segítsége nélkül jelenlegi formájában nem tudnák versenyeztetni a gyerekeket – hangzott a kiegészítés. Dömötör Csaba szerint mindamellett, hogy kis lépésekben haladnak előre, nem szabad teljesen beszűkülni, hanem tágabb körben kell az utánpótlás nevelésről gondolkodni, hiszen a magasabb szinteken is ugyanolyan fontosnak tartják a program végrehajtását. Utóbbi jelentősége – úgy véli – már a válogatott csapatban is érződik. A testnevelő közölte: minél több gyerekkel foglalkozhatnak, annál nagyobb az esély a fejlődésre.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play