Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Erdélyi gyerekek a Rábaközben

Az erdélyi és a magyar ismerősök közt szoros kapcsolatok alakulnak ki, ami az egymás kölcsönös megismerésén túl a rendszeres
látogatásokat is jelenti. A felnőttek és a gyermekek szintén szívesen fogadják barátaikat.

A beledi és környékbeli falvak, valamint az ákosfalvai körjegyzőséghez tartozó települések között 2000 óta szoros a kapcsolat. A bővebb ismeretségi körhöz tartozik a beledi–ákosfalvai, a vásárosfalui–székelyvajai, az edvei-nyárádszemerei, valamint a dénesfai–harasztkereki lakók barátsága.  A beledi és az ákosfalvai iskolák nyolc esztendeje cserediák egyműttműködésbe kezdtek.
– Az egyik évben a mi gyerekeink mennek Erdélybe, és ismerkednek az ottani táj szépségeivel, a következő esztendőben pedig a székely fiatalok jönnek hozzánk – mondta Tompáné Balogh Mária. Az egyhetes táborozás csúcspontja a balatoni strandolás. A programok anyagi hátterét a beledi önkormányzat biztosítja – tette hozzá a polgármester.

Beküldés dátuma: 2014. 07. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play