Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket. Az idei év termése: egy magyar bajnoki bronz, két magyar bajoki ezüst, egy magyar bajnoki cím, egy Európa-bajnoki ezüst-, valamint aranyérem. A sportegyesület elnöke az ötszörös magyar bajnoki és kétszeres Európa-bajnoki címmel büszkélkedő Benedek Márk teljesítményét külön kiemelte.

Talán az eddigi legsikeresebb évét zárja 2018 végén a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE, ami részben annak köszönhető, hogy az idei év elején a Magyar Tradicionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség lehetőséget kapott egy Európa-bajnokság megrendezésére. A 2017. évi magyar bajnokok indulhattak az első EWUF Shaolin EB-n, így a sportegyesülettől két versenyző mérette meg magát: Sipos Franciska ezüstérmet, Benedek Márk pedig Európa-bajnoki címet szerzett – mondta Cser István.
Az évad ezt követően a magyar bajnokság kvalifikációs versenyeivel folytatódott, aminek eredményeképpen hat versenyző jutott be a döntőbe. Közülük ketten tanulmányi okok miatt nem vállalták a részvételt, de a többi négy versenyző dobogós helyet szerzett a Dunakeszin megrendezett H.K.F. Kungfu/Wushu Magyar Bajnokság döntőjén. A formagyakorlatból induló Benedek Dóra a harmadik, Frankó Luca pedig a második helyen végzett. A női versenyzők már második éve a magyar élvonalhoz tartoznak. Nagy Bálint újoncként vett részt a magyar bajnokságon, hiszen csak az őszi versenyeket követően kvalifikálta magát a döntőre. A 70 kilogrammban induló kungfus ezüstéremmel zárta a megmérettetést, ami nagyon szép eredmény a részéről – tette hozzá az egyesület elnöke. Benedek Márk, a 65 kg évek óta veretlen bajnoka hozta a tőle elvárható teljesítményt, és megszerezte ötödik magyar bajnoki címét.
Cser István a 2019-es évvel kapcsolatban elmondta: folytatódik az intenzív versenyzés, és már körvonalazódik, hogy ki vehet részt első alkalommal a magyar bajnokságon. Az újoncok formagyakorlatban és küzdelemben egyaránt bizonyítottak, és rutinos versenyzőként mérethetik meg magukat a magasabb szintű magyar bajnokságon.
Benedek Márk a magyar szervezésű Európa-bajnokságról elmondta, hogy viszonylag otthonos környezetben zajlott Budapesten a verseny.
– Nagyon sokan eljöttek, családom és barátaim is megnéztek, többen az edzésről is ott voltak és szurkoltak nekem, ami hatalmas erőt adott a versenyre – fogalmazott Benedek Márk, akinek a komoly képességekkel rendelkező román és orosz ellenféllel kellett megküzdenie. Korábbi versenyein velük még nem találkozott, épp ezért kihívást jelentettek számára, de jól vette az akadályokat. Edzői szintén úgy gondolják, hogy a könnyed ritmusváltás és a megfelelő küzdőforma mind hozzásegítette a győzelemhez. 

Benedek Márk sokáig nem pihen, hiszen jövő év nyarán új övvizsga letételére készül, amire alaposan fel kell készülnie. Haladó barna öves tanítványként részt vesz a kezdők edzésein és segíti fejlődésüket, közben saját vizsgaanyagán is dolgozik. A győri Hild József Építőipari Szakközépiskola technikus képzésén részt vevő fiatal jövő ősztől az egyetemen szeretné folytatni tanulmányait.


Pintér Márkot ovis korában fogta meg a Kung Fu Panda című animációs film, mely olyan mély hatást tett rá, hogy elkezdte ezt a sportágat. – Élvezem a társaságot, kellett valami sport is, kisebb testvéreim is elkezdtek utánam járni a kiscsoportba. Eddig két stílusbajnokságon indultam és mindkettőn negyedik helyezést értem el – mesélte Márk. A bágyogszováti általános iskola tanulója úgy érzi, csak nyert azzal, hogy elkezdte az edzéseket, hiszen új barátokra tett szert, jól érzi magát és fejlődött a mozgása. A későbbiekben formagyakorlatból és küzdelemben is szeretne versenyezni.

Beküldés dátuma: 2018. 12. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play