Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Eredményes évet fog zárni Kapuvár

– Aminek egyszer nekiállunk, azt ne felébe-harmadába újítsuk fel, hanem tegyük teljesen rendbe – nyilatkozta televíziónknak Hámori György polgármester. A Széchenyi iskola száz százalékos támogatottságú projektjét a város anyagi lehetőségeihez mérten kiegészítette.

A 2014-től 2020-ig tartó időszak pályázatai még nem indultak el, de Kapuvárnak így is volt része bőven a támogatási forrásokból. A környezetvédelmi és energetikai operatív program révén, mintegy 130 millió forintból újult meg a Széchenyi iskola. Az intézmény szakmai munkájának irányítása az állam feladata, de az infrastruktúra fenntartása az önkormányzat hatáskörébe tartozik. Azért erre az épületegységre esett a döntéshozók választása, mert olyan kész tervekkel rendelkeztek, melyek a szűkre szabott határidőn belül is beadhatóak voltak. 

– Elemi érdekünk minden olyan beruházás, mely hosszabbtávon megtakarítást eredményez a városnak. Az iskola komplett tetőszigetelést kapott, befejeződött a nyílászárócsere. A projekt nem tartalmazta a kijáratoknál lévő műanyag védőtetők felújítását, mely majdnem kétmilliós nagyságrendű, de ezt is meg fogjuk csinálni. A konyhánál kicseréltettük a szúnyoghálókat – összegezte a tennivalókat a polgármester.

A főépület mögött lévő kazánház funkciójánál fogva nem kerülhetett be a pályázatba, de jelenlegi állapotában rontja az összhatást. A városvezető megjegyezte: jövőre ezt is szeretnék rendbe tenni. Szintén önerőből fogják megoldani a kazánház előtti terület vízelvezetését.

Év elején befejeződött két óvodai beruházás, és több saját erős járdafelújításon vannak túl.
– Új hírként szeretném mondani, hogy 90 százalékos készültségben van a keleti sor második üteme, és a sokat emlegetett öntési Béke út felújítása. Belügyminisztériumi pályázaton mintegy 20 millió forintot nyertünk a városi tornacsarnok korszerűsítésére, melyet ki fogunk egészíteni 6 millióval. Utóbbi munkát jövő tavasszal kezdjük el – mondta Hámori György.
Nagyon jó ütemben halad, ezért befejezés előtt áll Kapuvár idei legnagyobb volumenű, mintegy 194 millió forintos beruházása, a kerékpáros utak városközponti összeköttetése.

Beküldés dátuma: 2015. 12. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek