Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Eredményesen pályázott a kapuvári kórház

Dr. Benedek Zoltán egyik szeme sír, a másik pedig nevet: jól gazdálkodott az általa vezetett kórház a tavalyi esztendőben, ezért nem jár nekik az adósságkonszolidációs összeg, viszont 80 millió forintot nyertek egy sikeres pályázatnak köszönhetően.

A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetnek 2016-ban sem volt adóssága, így nem volt szükségük a konszolidációs állami támogatásra. A tavalyi év novemberében viszont megjelent az a hazai kórházaknak kiírt, összesen 15 milliárd forintos pályázat, melyen a kapuvári egészségügyi intézmény is indult.
– Örülünk, hogy a befektetett munka eredménnyel járt – értékelte a fejleményeket dr. Benedek Zoltán. A kapuvári kórház igazgatója azt is elmondta, hogy a havi 110 - 130 millió forintból gazdálkodó intézménynek az elnyert, vissza nem térítendő 80 millió forint sem kis összeg.

A három részegységből álló projektben energiamegtakarítási céllal tették első helyre az ún. „napelemes” pályázatot, melyben ráadásul már van tapasztalatuk, hisz egy évvel ezelőtt helyezték üzembe a központi telephelyen a 130 millió forintos napelemes rendszert, mellyel éves szinten 20 százalékos megtakarítást értek el. A tüdőgondozó épületére és a dénesfai pszichiátriai intézmény területére tervezett megújuló energiaforrás kiépítésére 65 millió forintot nyertek. Az előzetes számítások szerint a napelemek akár 40-45 százalékos energia-megtakarítást eredményezhetnek.
A 80 milliós pályázat második alprojektje korszerű, jó minőségű takarítóberendezések beszerzését jelenti, melyre 9 millió forintot szánnak. Korábban önerőből szerezték be ezeket az eszközöket, de az amortizáció miatt egy részük megérett a cserére, továbbá kiegészítésre szorulnak.
Az esetleges kórházi fertőzések megelőzésére a fennmaradó 6 millió forintos összegből 50 db szenzoros és 200 db karos fali kézfertőtlenítő adagolót kíván beszerezni a kapuvári egészségügyi intézmény.

A pályázati kiírás szerint 2017. június 30-ig meg kell valósulnia mindegyik alprojektnek, de ha a kórház dolgozóin múlik, ennél előbb befejezik a beruházásokat.

Beküldés dátuma: 2017. 01. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés