Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Érezhető az emberek hangulatán, hogy örülnek a munkának

Mint ahogy arról televíziónk tudósított, a pályázat mezőgazdasági és parkgondozói  tevékenységet finanszíroz. Az önkormányzat azzal a szándékkal vette vissza korábban bérbe adott földjeit, hogy a közmunkások által megtermelt zöldségeket és egyéb terményeket az iskola konyhája fogja hasznosítani. Jakab Zoltán alpolgármester arról számolt be, hogy eddig egy hektár burgonyát és 800 négyszögöl hagymát ültettek el, valamint 2000 tő akácfacsemetét telepítettek a területre. Tíz-húsz esztendő múlva kiegészítő alternatív tüzelőanyagként szeretnék felhasználni a faanyagot.
Amennyiben sikeres lesz a 2011 decemberéig tartó közmunkaprogram, további földterületeket vesznek vissza a bérlőktől megmunkálásra - tette hozzá Jakab Zoltán, aki szerint a régóta munka nélkül tengődő emberek kortól függetlenül értékelik, hogy újból dolgozhatnak. A most megművelt földbe nem lehet ugyanazt elültetni, de továbbra is a zöldségtermesztésben gondolkodnak. Mivel az idén kicsit megkésve álltak neki a tavaszi munkálatoknak, mással nem tervezhettek, mint az áprilisi vetésű növényekkel, de a burgonyát épp a krumpliültetés ünnepén, április 4-én sikerült lerakni.
Szabó László beledi lakos korábban az egyik fertődi cégnél dolgozott, mint raktáros. Leépítés miatt tizenhárom évi munkavégzés után került az utcára társaival együtt. A két éve álláskereső férfitól nem áll távol a mezőgazdasági tevékenység, mivel otthon is megműveli a kertet, épp ezért örül a közmunkának, hiszen a környéken egyelőre más lehetőség nem akadt számára.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés