Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Erőemelés: sosem késő elkezdeni!

– Nem kell mindenkinek kigyúrtnak lenni! A lényeg, hogy minél fittebb legyen – ajánlotta Eőry Jenő a tévénézők figyelmébe a beledi Delta Testépítő Klubot. Jobban járunk, ha a gyógyszerfogyasztás helyett az egészséges étrendet követjük – hangsúlyozta az edző.

A Delta Testépítő Klub tagjai a tavalyi esztendőben öt olyan versenyen vettek részt, melyek az ország legrangosabb rendezvényei közé tartoznak. Mivel a szervezést vállaló települések nagy távolságra voltak egymástól, a versenyzőknek többet kellet utazniuk, de Eőry Jenő szerint így is megérte. A vésztői Fekvenyomó Magyar Bajnokságon Menyhárt Balázs (junior) első helyezett lett, Rakonczai Áron pedig a második helyen végzett. Simon Péter (felnőtt) a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A csapat összetettben másodikként fejezte be a versenyt. A Tabon megrendezett RAW Erőemelő Bajnokságon Lehotai Sándor (Masters II. korosztály) első helyezést ért el. Mecseki Ádám (junior) élete első megmérettetésén a negyedik lett. A bajai felnőtt magyar bajnokságon Rakonczai Áron megszerezte az országos második helyezést, Menyhárt Balázs pedig harmadikként végzett. Kuti Tamás és Horváth Pál kiérdemelte a negyedik helyezést. Az év végi mezőhegyesi ifjúsági junior korosztályos fekvenyomó versenyen Áder Benjámin második, Menyhárt Balázs és Rakonczai Áron első és második helyezést ért el, Horváth Pál pedig negyedikként zárta a megmérettetést.
Az erőemelők nagyon örülnek az önkormányzat támogatásának, mert a beledi kastély alagsorában tarthatják edzéseiket, azonkívül a helyhatóság állja a rezsiköltségeket is. Takarékosan működnek, de minden forint számít. A fiúk hálából minden alkalommal alaposan kitesznek magukért, országszerte öregbítve a település hírnevét. Szíves-örömest részt vesznek a városi rendezvényeken is, meghozva a fiatalok kedvét az inteznívebb testmozgásra. 

A Delta Testépítő Klubot nem kifejezetten a versenyeken való részvételért hozták létre az alapítók, hanem, hogy – a klasszikus sportágak mellé – új alternatívát kínáljon a mozogni vágyó beledieknek. Plusz öröm számukra, hogy időközben olyan kiváló sportolókra tettek szert, akik teljesítményükkel méltán megérdemlik a szakma és a nagyközönség elismerését. Eőry Jenő megjegyezte: Náluk nemtől, életkortól függetlenül mindenki megtalálja a számítását, persze ha egészsége érdekében mozogni akar. A sportág szerelemeseinek egy idő után természetessé válik, hogy odafigyelnek az étkezésekre is. Aki többre vágyik, és látványos izomzatot akar, fel kell készülnie a kitartó, rendszeres edzésekre, mert az eredmény nem jön egyik napról a másikra.
Eőry Jenő, mint a Magyar Erőemelő Szövetség elnökségi tagja megjegyezte: Október végén rendezik meg az egyik legrangosabb fekvenyomó versenyt Beledben. Azontúl, hogy minőségi megmérettesére készülnek, látványos, közönségszórakoztató műsort fognak összeállítani az érdeklődőknek.

Beküldés dátuma: 2016. 01. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play