Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Eskütétel a beledi városházán

– Hitvallásom, hogy polgármesternek lenni nem politikai állás, hanem a szó legnemesebb értelmében, közszolgálat. Olyan hivatás, amely nagy tapasztalatot, szaktudást és nem utolsósorban szociális érzékenységet is igényel – fogalmazott Beled új vezetője az október 22-i alakuló ülésen.

 – Tisztelt képviselő-testület, Beled város lakossága! Az elkövetkező önkormányzati ciklus új, ötéves időtartama reményeink szerint látható és tapasztalható változást, fejlődést fog hozni településünk életében. Mint ahogy a választási kampányban is láthatták, konkrét ígéretekkel nem fordultam Önök felé. Személyes beszélgetések alkalmával is tapasztaltam, hogy a lakosság döntő többsége tisztában van a feladatok, tennivalók sokaságával. (...) Hiszem azt, hogy sikereink kulcsa nem a politikai hovatartozás állandó boncolgatásában, a külső akarat klikkszerű  megjelenítésében, illetve érvényesítésében rejlik. Hitem szerint akkor leszünk sikeresek, ha tisztességgel, elszántsággal, tudásunk legjavát nyújtva szolgáljuk városunkat – mondta Major Jenő, majd rátért a konkrétumokra. A polgármester elődje által megkezdett beruházásokat tovább fogja folytatni, így a legkorábban elvégzendő  feladatok közé tartozik a kastély tetőzetének rendbe tétele. Az elkövetkezendő uniós ciklusban mintegy 3 milliárd forint támogatásra számítanak a másfél tucat tervezett fejlesztéshez, melyekről időközben tájékoztatják a közvéleményt. Az elkerülhetetlen lobbitevékenység mellett külsős szakemberek tanácsait is meghallgatnák. Az egészségügyi centrum környezetének kulturált kialakítása nem tűr halasztást, ugyanígy a mellette lévő volt üzletház és a kastély kerítésének rendbe tétele. Az Ipari Park jelen állapotában nem vonzza a befektetőket, és ugyanilyen fontos feladat a munkahelyek létesítése.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play