Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Európai szervizközpont-avató Kapuváron

A csúcsminőségű vasalórendszerek világvezető gyártójaként ismert külföldi cégcsoportnak stratégiai fontosságú európai központja a kapuvári szerviz, mely cserealkatrész-elosztó központként működik. A közeljövőben beindítandó termékfejlesztési projekt keretében több mint negyven jól képzett alkalmazottat foglalkoztatnak a rábaközi településen.
A szerviz átadóünnepségén Kóczán Zoltán úgy fogalmazott, hogy a megyei közgyűlés, valamint a kormány egyaránt támogatja a vállalkozások idegen tőke általi fejlesztését. Az ilyen lehetőségeket ki kell használni – tette hozzá az alelnök, továbbá kijelentette: abban bízik, hogy mind a beruházók, s mind a munkavállalók megtalálják a számításukat. Hámori György örömmel fedezte fel a rendezvényen résztvevő szervizes dolgozók soraiban az ismerős arcokat, melyek mögött jelképesen ott álltak azok a család is, amelyek a Laurastaron keresztül találhatják meg a boldogulásukat. A polgármester megnyugtatásul közölte: Kapuvár önkormányzata támogatja a cég ittmaradását és fejlődését.
Németh D. László a kapuvári Ipari Parkban működő cégek fejlődéséről beszélt munkatársunknak. A 2002 óta gyűjtött adatok alapján az első időszakban aránylag egyenletes ütemű volt a foglalkoztatás, majd a 2008-ban bekövetkezett megtorpanást követően határozott visszaesés következett. A kft.ügyvezetője rámutatott: 2011-re ha a válságon nincsenek is túl, de növekedési pályára állt a cégek java része. Magyar–szlovák közös pályázatból még az idén decemberben megnyitja kapuit az induló vállalkozásoknak szolgáltatást nyújtó inkubátorház.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés