Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Európai színvonalú közlekedés megyénkben

Átadták a magyarországi autópálya hálózat újabb jelentős szakaszát, mely az európai közlekedési folyosó része lesz a jövőben. Az M85-M86-os gyorsforgalmi út utolsó, 33,4 km hosszú, Csorna és Hegyfalu közti szakasza megkönnyíti az utazók közlekedését és lehetővé teszi biztonságos célba érését.

Dr. Áder János az átadóünnepségen több álom valóra válásáról beszélt. Az első, hogy a kisebb településeken élők is biztonságosan utazhassanak hazánk eddigi két legveszélyesebb és legtöbb balesetet eredményező útszakaszán. A másik vágy is teljesült, amely szerint az emberek visszakapják a jogot a nyugodt, zaj- és pormentes vidéki élethez. A megyeszékhelyen és Szombathelyen élők elképzelése szintén megvalósult, vagyis településük – az országos úthálózat részeként – megközelíthető autópályáról, illetve autóútról egyaránt. Sok évvel ezelőtt fogalmazódott meg, hogy Európát ne csak kelet-nyugati, hanem észak-déli irányban is átszeljék az autópályák, autóutak, vagyis a Balti-tengertől Fiumeig utazók gyorsan és biztonságosan tehessék meg a távot.
Gyopáros Alpár arra emlékeztetett, hogy a szocialista kormányok már 2002-ben kőbe vésték a régóta várt utak építését a megyében, a Rábaközben, megkönnyítve az itt élők életét.
– Aztán eltelt úgy nyolc év, két kormányzati ciklus, hogy nulla kilométert sikerült megépíteni és a forgalomnak átadni. Éppen ezért jár különleges köszönet Magyarország polgári kormányának azért, hogy a 2010 óta eltelt időszakban még nem telt el két választási ciklus, mégis sikerült megépíteni Győr-Moson-Sopron megyében közel 54 kilométer új gyorsforgalmi utat – tette hozzá az országgyűlési képviselő, majd reményét fejezte ki, hogy néhány éven belül – az M85-ös Csorna és Sopron közötti gyorsforgalmi szakasz, valamint a 83-as főút Győr és Pápa közötti új útvonalának megépítésével – további 80 kilométer új út kerül átadásra a megyében.
Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár szerint az útátadások nem a számok versenyét jelentik, vagyis a kilométerek hossza mellett a legfontosabb, hogy a beruházások időben elkészüljenek, mert akkor javul az emberek életszínvonala és kevesebben halnak meg az utakon.

Beküldés dátuma: 2016. 10. 26.

További hírek

Hirdetés